Hafta sonuna dikkat! Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Hafta sonuna dikkat! Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin büyük çoğunluğunda havanın çok bulutlu olduğunu ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıkları ise ülke genelinde mevsim normallerinde seyrediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye’nin büyük çoğunluğunda hava çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Doğu Anadolu’nun kuzey ve güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da parçalı bulutlar görülüyor. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinde seyrediyor.

Karadeniz, Marmara ve Ege’de rüzgar kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarımızda ise orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi sağanak yağışlı. Sıcaklık İstanbul’da 15, Kocaeli’de 17 derece ölçülüyor. Pazar günü ise bölge genelinde parçalı bulutlu bir hava olur.

EGE 

Ege Bölgesi de sağanak yağışlı. Kıyı kesimlerde bu yağışlara gök gürültüleri de eşlik edecek. Sıcaklık İzmir’de 18, Afyon’da 10 derece.

AKDENİZ 

Akdeniz Bölgesinde hava çok bulutlu, batı kesimlerinde ise sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık Mersin’de 21, Adana’da 20 derece. Yağış Pazar günü de batı kesimlerde devam edecek.

İÇ ANADOLU 

İç Anadolu Bölgesinin geneli yağmurlu. Yağış Pazar günü etki alanını daraltacak, pazartesi günü bölgede parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

KARADENİZ

Karadeniz Bölgesinde bulutlar yoğunlaşıyor. Orta ve Batı Karadeniz’de ise yağışlar görülebilir. Sıcaklık Samsun’da 18, Trabzon’da 20 derece ölçülüyor.

DOĞU ANADOLU 

Doğu Anadolu’da Malatya dolayları yağmurlu. Bölgenin kalanında parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık Kars ve Erzurum’da 3, Malatya ve Hakkari’de 9 derece.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü var. Sıcaklık Diyarbakır’da 12, Şanlıurfa’da 14 derece.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Marmara, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Orta ve Batı Akdeniz’de parçalı bulutlar hakim. İç Ege ve Batı Akdeniz ise yağış alıyor. Kalan bölgelerde ise çok bulutlu bir gökyüzü görülüyor. 

Denizlerde rüzgar çoğunlukla orta kuvvet ve altında esiyor. Yalnızca Orta Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Bursa’da 19, Kocaeli’de 18 derece ölçülüyor. Pazartesi günü bölge genelinde bulutlar yoğunlaşır.

Ege Bölgesinde de sağanak yağışlar var. Bu yağışlar Pazartesi Salı günü de devam edecek. Sıcaklık İzmir’de 21, Afyon’da 12 derece.

Akdeniz Bölgesinde yağış batı kesimlerde. Bölgenin kalanında parçalı bulutlar görülüyor. Sıcaklık Antalya’da 19, Mersin ve Adana’da 20 derece. Yağış pazartesi günü de batı kesimlerde devam edecek.

İç Anadolu Bölgesinde yerel yağışlar görülüyor. Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklık Ankara’da 11, Sivas’ta 8 derece ölçülüyor.

Karadeniz Bölgesinde hava çok bulutlu, yer yer bölgesel yağışlar bekleniyor. Pazartesi günü hava açıyor, parçalı bulutlar görülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Kars ve Erzurum’da 5, Malatya ve Hakkari’de 9 derece ölçülüyor. Gece sıcaklıklar ise bölgenin kuzeyinde sıfırın altında 8-9 derecelere kadar düşüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Gaziantep ve Diyarbakır’da 13 derece. Pazartesi Salı bölge genelinde güneş daha çok görülecek.

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji MGM sağanak yağış hava durumu son dakika türkiye sağanak Hafta Sonu