Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti

Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti

İstanbul'da hafta sonu sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte denize girmek isteyen binlerce kişi, yakın mesafedeki plajlara akın etti. Plajları dolduran vatandaşlardan kimi sosyal mesafe kuralına uyarken, kimilerinin uymaması dikkat çekti

Hafta sonu tatilini fırsat bilen ve sıcaktan bunalan vatandaşlar, denize girerek serinlemek için Silivri Mimarsinan Mahallesi'ndeki Halk Plajı'na akın etti. İstanbul ve Trakya bölgesinden Silivri'ye gelen çok sayıda kişinin, sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak plajda yoğunluk oluşturması dikkat çekti. Kalabalık nedeniyle bölgede araç trafiği oluştuğu da görüldü.

 

Küçükçekmece'de bulunan Menekşe Plajı, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından dün en yoğun günlerinden birini yaşadı. İstanbul'da hafta sonu sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte denize girmek isteyen yüzlerce kişi, Menekşe Plajı'na akın etti. Aileleri ve arkadaşları ile plaja gelen çok sayıda kişi, denize girdi ve güneşlendi. Bazı vatandaşlar da ağaç altlarında piknik yaptı. Plajı dolduran vatandaşlardan kimi sosyal mesafe kuralına uyarken, kimilerinin uymaması dikkat çekti. Plajda oluşan yoğunluk havadan da fotoğraflandı.

 

 

 

 

Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti - Resim : 1

 

İstanbulluların denize girmek için Anadolu Yakası'nda en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Beykoz Burunbahçe Sahili'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Evlerinden getirdikleri yiyecek ve eşyalarla deniz kenarına akın eden İstanbullular yeşillik alanlarda piknik yaptı. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu da yüzerek serinledi. Sahilde bulunan bir gencin bisikletiyle denize atladığı anlar kameraya yansıdı. 

 

Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti - Resim : 2

 Şile ve Ağva’da sahil bantlarının oldukça yoğun oldukları görüldü. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sahilde cankurtaran bulunmayan ve yüzme alanı olarak ilan edilmeyen bölgelerde denize giren vatandaşları uyardı.

 

Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti - Resim : 3

 

Denetimler sırasında denizin dalgalı olduğu bölgelerdeki vatandaşlar denize girmemesi konusunda da uyarılarda bulunuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sahilde cankurtaran bulunmayan ve yüzme alanı olarak ilan edilmeyen bölgelerde denize giren vatandaşları uyardı. Denetimler sırasında denizin dalgalı olduğu bölgelerdeki vatandaşlar denize girmemesi konusunda da uyarılarda bulunuldu.

 

İZMİR'DE KURALLARA DİKKAT EDİLMEDİ

 

İzmir'in masmavi deniziyle ünlü turizm cenneti ilçesi Çeşme'nin Ilıca Plajı'nda her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da yoğunluk oluştu. Sahilde parende takla atanlardan kumdan kale yapanlara kadar pek çok kişinin renkli görüntüler oluşturduğu plajda, tatilcilerden kimisinin sosyal mesafeye dikkat etmeyip, maske takmamaları dikkat çekti.

 

Hafta sonu İstanbullular plajlara akın etti, yoğunluk dikkat çekti - Resim : 4

 

Çeşme Belediyesi'nin Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe için düzenleme yapan ekipler, sahile çaktıkları kazıklarla, 1.5 metre arayla 6 metrekarelik özel alanlar oluşturmasına rağmen, kalabalık nedeniyle sosyal mesafeye uymayanlar oldu. Özellikle oluşturulan özel alan dışında güneşlenip denize girenler, sosyal mesafeyi hiçe saydı.

İstanbul sıcaklık plaj Deniz haberler koronavirüs sosyal mesafe