"Hacker" yalanına inandı, 930 bin lirasını kaptırdı

İstanbul samsun Gündem haberleri Dolandırıcılık yöntemleri
"Hacker" yalanına inandı, 930 bin lirasını kaptırdı

Maltepe’de 61 yaşındaki B.C.’yi  telefonla arayarak "Banka hesaplarınızı hackerlar ele geçirmiş. Paraları Merkez Bankasına alacağız" yalanıyla 930 bin lirayı kendi hesaplarına aktartan 3 şüpheli gözaltına alındı. 

Maltepe’de 17 Ekim Salı günü 61 yaşındaki B.C.’yi arayan ve kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kişi "Tüm hesaplarınızı hackerlar ele geçirmiş. Operasyon bitene kadar bütün paralarınızı Merkez bankasına alacağız. Orada güvende olacaklar. Operasyon bitince size geri vereceğiz" dedi. Karşısındakine inanan B.C., telefondaki kişinin yönlendirmesiyle internet bankacılığı üzerinden toplam 930 bin lirayı söylenen hesaplara havale etti. Ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise şikâyette bulundu.

Dolandırıcılık Büro Amirliği paraların havale edildiği hesapları takibe aldı. Kısa süre içinde kimlikleri tespit edilen şüphelilerin bankadan çektikleri paralarla altın aldıkları belirlendi. Şüphelilerden biri kuyumcudan altın alırken güvenlik kameralarına yakalandı. Bunun üzerine yapılan operasyonla olayı gerçekleştirdiği düşünülen şüpheliler Furkan A.(23), Abdülyasin G.(20) ve İsmail Y.A.(22) gözaltına alındı. Şüphelilerin daha önceden de suç kayıtları olduğu belirlendi. Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildi. 3 Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BANKADAN ARAMA BAHANESİYLE DOLANDIRICILIĞA 3 YIL 4 AY HAPİS

Samsun'da bankadan arama bahanesiyle bir kişiyi 36 bin lira dolandıran şahıs, yargılandığı mahkemece 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Olcay M., Samsun'da ikamet eden M.L. adlı kadını telefonla arayarak kendisini banka görevlisi olarak tanıttı. Sahte bankacı, kadını kandırarak 36 bin lira dolandırdı. M.L.'nin şikayeti üzerine Olcay M. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahallesi'nde dava açıldı. Davanın son duruşmasında Olcay M., dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 61 bin 620 lira da adli para cezasına çarptırıldı.