Haber görüntüleri 26. kez yarıştı... Haber Global ekibine ödül

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Haber Global muhabir ve kameramanları da farklı kategorilerde dereceye girdi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin 26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması 8 Eylül Perşembe günü düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda, Haber Global Muhabiri Murat Karataş ve Kameraman Varol Biçer’in Ukrayna’daki savaşta patlama anını kayıt altına aldıkları görüntüler “Özel Haber Kategorisi”nde, Haber Global Kameramanı Emir Ünlü’nün çekimlerini yaptığı “Pera Palas’ın Gizemi” haber dizisi de “Dizi Haber Kategorisi”nde ödüle layık görüldü.

Ukrayna savaşındaki patlama anını görüntüleyen Haber Global Kameramanı Varol Biçer, 25 yıldır haber kameramanlığı yapmaktadır. Patlama anında soğuk kanlılıkla gelişmeleri aktaran Haber Global Muhabiri Murat Karataş ise, 28 yıl önce mesleğe adım attı. Deneyimli Muhabir Karataş, uzun süre Güneydoğu Anadolu, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki çatışma bölgelerinde görev yaptı. Musul'un DAEŞ tarafından işgalini ve sonrasında kenti kurtarmak için başlatılan harekâtı yerinde izledi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında sınır hattında görevliydi. Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Kararlılık Harekâtı sonrası kurulan üs bölgelerine giren ilk televizyon muhabiri oldu. Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriye ve Rus savaş uçaklarının Türk jetleri tarafından düşürülmesine bizzat tanıklık etti. Görüntüler uluslararası ajanslar tarafından dünyaya servis edildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından farklı zamanlarda iki kez ödül aldı.

“Özel Haber” dalında ödülünü alırken Karataş, “Benim açımdan çok zor bir dönemde gelen çok sevindirici bir ödül oldu, teşekkür ediyorum.” dedi.

10 senedir haber kameramanlığı yapan Haber Global Kameramanı Emir Ünlü ise, takdir görmekten mutlu olduğunu belirtip teşekkürlerini ileterek “Pera Palas’ın Gizemi” haberiyle “Dizi Haber Kategorisi”ndeki ödülünü aldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması ödül muhabir