Haber Global sıcak bölgede: Mehmetçik zorlu arazide "girilemez" denilen yerlere girdi

HABER MERKEZİ
Kuzey Irak PKK PKK/YPG Türk Silahlı Kuvvetleri

Irak'ın Kuzeyinde "girilemez", denilen alanlar artık Mehmetçiğin kontrolünde. Sinat-Haftanin'den Hakurk'a kadar uzanan 300 kilometrelik Türkiye- Irak sınır şeridinde, 15 ile 30 kilometre derinlikte güvenli hat oluşturuldu. Son operasyonlarla örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi.

Mehmetçik dur durak bilmeden mücadele etti. Sınırın ötesinde karış karış ilerledi. Terör örgütünün girilemez, ulaşılamaz dediği her toprağı kontrolü altına aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütüne ağır darbeler indirdi, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi.

Haber Global Irak'ın kuzeyindeki pençe harekat bölgesinde Mehmetçiğe misafir oldu.

Pençe harekat bölgesinde kontrol tamamen Türk Silahlı Kuvvetlerinde. Ancak Mehmetçik yine de tedbiri elden bırakmıyor. Üs bölgelerini birbirine bağlayan yollarda sık sık arama tarama faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Çünkü terör örgütünün olası el yapımı patlayıcı ve mayın saldırılarına karşı işte böyle bir önlem alınıyor. Üs bölgelerini birbirine bağlamak ya da Türkiye'ye bağlamak için yaklaşık 700 kilometre yol yapıldı şu ana kadar ve bunun yanı sıra çok sayıda köprü inşa edildi.

2019 yılında, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda proaktif güvenlik stratejisine geçildi. komandolar, devlet iradesinin olmadığı Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını temizleyip hakim noktalara üs bölgeleri kurdu.

Bugüne kadar operasyon bölgelerine 1000'den fazla yaşam konteyneri, 3.000'e yakın jeneratör ve yaklaşık 2.500 soğuk iklim çadırı gönderildi.

Sinat-Haftanin’den Hakurk’a kadar uzanan yaklaşık 300 kilometrelik Türkiye-Irak sinir şeridinde, 15 ile 30 kilometre derinlikte güvenli hat oluşturuldu.

HABER GLOBAL'DEN BİR İLK

Daha önceleri terör örgütü tarafından kullanılan mağara ve tünellere ilk kez Haber Global girdi. Haber Global özel haberi, Murat Karataş'ın sunumu ve Kameraman Çağrı Çalışkan'ın görüntüleriyle, bugün 2. bölümüyle yarın son bölümüyle Haber Global'de ekrana gelecek.