'Güvenli liman altın'ın geleceğini açıklayan İslam Memiş 'o altını sakın almayın' dedi

Haberglobal.com.tr
Altın Gram altın İslam Memiş

Finans analisti İslam Memiş, vatandaşların yatırım için 'güvenli liman' gördükleri altın fiyatlarını ve geleceğini değerlendirdi. Memiş, 'O altını sakın almayın' uyarısı yaptı.

Finans analisti İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarını Haber Global'de değerlendirdi. İslam Memiş, rekorlar kırılsa da alım fırsatı olabileceğini söyledi ve bunun için ons bazında bir seviye verdi. Memiş, alınmamasını söylediği altın çeşidini de açıkladı.

Memiş, "Küresel ekonomiye dair belirsizlikler fiyatlanmaya başlandı. Bu yükselişler bizim için sürpriz değil. 2350 doları hedef alan ons altın, 3000 lirayı hedef alan gram altın bekliyoruz ama bu agresif yükseliş şaşırtıcı oldu. Altın fiyatları her ay yeni bir rekor tazeleyip yoluna devam ediyor" dedi.

İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Ocak ayında 2024'ün gram altında 3000, ons altında 2350 doları beklediğimi ifade ettim. Aynı öngörüm geçerli. Bugünkü ekonomik şartlar bunu gösteriyor. Merkez bankalarının faiz politikaları altın fiyatlarını baskılıyordu. 2024'te 3000 lirayı hedef alan gram altın karşımızda olacaktır ancak kısa vade için mutlaka bir düzeltme hareketi, teknik olarak aşağı bir trend olabilir.

Altın alımı yapacaklar, uzun vadeli yatırımcılar olduğu için her düşüş alım fırsatı olur. Elinde altın olanlar ise bozdurmak için acele etmesin. Her ay yeni bir rekorla karşımızda olan bir emtia var. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. 2024'te de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı olmaya devam edecek altın.

O ALTINDAN UZAK DURUN

Zaman zaman alım fırsatı verecektir altın sabırlı olmakta fayda var ama 2300'ün altına sarkacak da değildir. Ne kadar yükseliş olduğu aşikar. Ons altın takip edilmeli. 2100 doların altına sarkmalarda ons altında, gram altın için alım fırsatı oluşabilir. Gram altın ya da has altın alınmalı, ziynet altını almalarını tavsiye etmiyorum. İşçilik var çünkü."