Gurbetçiler: 'Almanya’da hayat şartları çok daha zor, insanlarımız çalışmayı sevmiyor'

Edirne Almanya gurbetçiler

Avusturya’dan kalkan arabalı tren ile saatler süren yolculuğun ardından gurbetçiler, Edirne Tren Garı'na ulaşmanın sevincini yaşıyor. Yıllık izinlerinin Türkiye’de tamamlayan gurbetçiler ise aynı tren ile yaşadıkları Avrupa ülkelerine geri dönmenin burukluğunu yaşıyor.

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için ana vatana gelen ve tatillerini tamamlayan gurbetçiler, arabalı treni tercih ediyor. Yaşadıkları Avrupa ülkelerinden gelerek bir süre memleketlerinde sevdikleriyle hasret gidermek için Türkiye’ye ayak basan gurbetçiler, Avrupa’da hayat şartlarının çok zorlaştığını ifade etti.

'İNSANLARIMIZ ÇALIŞMAYI SEVMİYOR, İŞ BEĞENMİYORLAR'

Almanya’da işlerin çok zorlaştığını ifade eden gurbetçi Abdullah Kırmacı, bin euro kira verdiğini belirterek,

“Orada ailede sadece 1 kişi çalışıyorsa geçinmek daha da zor. Araban, evin, yemen, içmen derken masraflar alıp başını gidiyor. Özellikle koronavirüs ve savaşlardan sonra hayat daha da zorlaştı. Türkiye ile Almanya’nın kıyaslanması çok ayrı bir şey. Türkiye’de de çalışırsan kazanırsın. Almanya’da asgari ücret bin 600 euro, bu parayla bir ailenin geçinmesi çok zor. Dışarıdan bakınca Almanya’da her şey güllük gülistanlık geliyor ama öyle değil. Keşke gelip görseler. Türkiye’de ailede tek kişi çalışıyor ama Almanya’da ben, eşim, kızım, oğlum, hepimiz çalışıyoruz. Benim kızım ve oğlum okula gitmesine rağmen çalışıyor ama burada okula giden birisinin çalıştığı görüyor musunuz? Herkes çalışıp çaba göstersin. İnsanlarımız çalışmayı sevmiyorlar, iş beğenmiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

gurbetçiler arabalı tren haberler Avusturya Almanya Bulgaristan gurbetçiler yolculuk gurbetçiden Türklere tavsiye