Gram altını olan, borcu olan, almayı düşünen... İslam Memiş rotayı çizdi: 2024 yılında...

İslam Memiş Gram altın Altın yorumları Altın Gündem haberleri

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için kısa, orta ve uzun vade rotasını çizdi. Memiş, elinde gram altını olanları ve altın borçlanmayı düşünenleri uyardı, almayı düşünenlere hedefi gösterdi. Memiş'in 2024 yılı gram altın rekor tahmini dikkat çekti.

Gram altın 1900 lirayı aşarak yeni rekorunu kırdı. Peki, Kapalıçarşı piyasasında altın fiyatlarında durum ne? Kısa, orta ve uzun vadede gram altında nasıl bir pozisyon alınmalı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de bu soruları yanıtladı, tahminlerini aktardı.

'Altın neden yükseliyor?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Başta jeopolitik gerilimler, Fed'in faiz artırımlarının sonlanması, 2024'te faiz indirimleri sinyalleri hakim. O yüzden altın fiyatları yükseliş trendine girdi. Her geçen gün rekor tazelemeye devam ediyor" dedi.

'Altın rekorunda sınır ne olacak?' sorusuna da yanıt veren Memiş,
"2024 yılında 2000 liradan başlarız gram altına ve ortalarında 2500 lira, devamında 2700 lirayı bekliyoruz.

Ons altında 2350 seviyesi sürpriz değil. Zaman zaman kar satışları, düzeltmeler olacaktır. 1900 altına sarkmalar alım fırsatıdır. Kısa vadeli düşüşler alım fırsatıdır. Elinde altın bulunduranlar da muhafaza etmeli, altın borçlanmamalı yatırımcı" diye konuştu.

Memiş, şöyle devam etti:

"Uzun vadeli yatırımcıysanız altın alınabilir ama kısa vadeli yatırımcıysanız bir hafta bekleyebilir. Altın en şanslı, Türkiye'de en fazla kazandıran yatırım aracıdır."

 

Kaynak: Haber Global TV