Gözyaşı dökmesi yeterli olmadı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Haber Merkezi
Ankara Cinayet Gündem haberleri

Ankara'da motokurye Samet Özgül'ü bıçaklayarak öldüren Halil İbrahim Demirci, mahkeme salonunda gözyaşı döktü, pişman olduğunu söyledi ama bu tavrı iyi hal indirimi için yeterli olmadı.

Ankara’da üniversite öğrencisi Samet Özgül, motokuryelik yapıyordu. Seyir halindeyken tartıştığı 3 kişi tarafından dövüldü ve bıçaklanarak öldürüldü. Özgül’ü öldüren Halil İbrahim Demirci, ağlamaklı bir şekilde pişman olduğunu söylese de bu tavrı iyi hal indirimi için yeterli olmadı. Motokurye Samet Özgül cinayetine ilişkin davanın gerekçeli kararında, kamuoyunda sık sık tartışma konusu olan ‘iyi hal indirimi’ konusunda çarpıcı bir değerlendirme yapıldı. Kararda sanığın duruşmalarda ağlamaklı bir şekilde pişman olduğunu ifade etmesinin iyi hal indirimi için yeterli olmadığı anlatıldı.

Özgül’ü bıçaklayarak öldüren Halil İbrahim Demirci, müebbet hapis cezası, babası Mustafa Demirci ve aynı araçta bulunan sanık Bülent Açıkgöz’e ise ‘kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan 12’şer yıl hapis cezası verildi. Özgül'ün kız kardeşi verilen kararı Haber Global'e değerlendirdi. "Çocuk da olsun babayla arkadaş da olsun zaten suça eğilimli kişiler çocuğun 3 dosyası diğer 2 si 20 ye aşkın suçla yargılanmış. Tekrar içeri giriyorlar bu onların suç makinesi olduğunun örneği. Yerinde bir karar oldu ülkemizin adaletine güveniyoruz güvenmeye devam edeceğiz" dedi.