Gözler bugünkü toplantıda! Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kararları açıklayacak

koronavirüs
Gözler bugünkü toplantıda! Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kararları açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün düzenlenecek Bakanlar Kurulu'nda üç kritik konu ele alınacak. Kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında LGS ve YKS sınav tarihleri, 65 yaş üstü yasağı ve bayramlarda sokağa çıkma yasağı konularında kararların alınması bekleniyor. 

SINAV TARİHLERİ

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri LGS ve YKS'nin tarihinin belirlenmesi olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugünkü toplantının ardından açıklama yapacağını söylemişti.

Koronavirüs nedeniyle daha önce 25-26 Temmuz'a ertelenen üniversite giriş sınavı YKS'nin tarihinin haziran ayına çekilebileceği söylentileri var. Bu konuda sosyal medyada da kampanya başlatılmış ve tarihin değişmemesi talepleri dile getirilmişti.

65 YAŞ ÜSTÜ YASAĞI

Toplantıda 65 yaş üstü yasağına ilişkin durum da ele alınacak. 21 Mart'tan bu yana yaklaşık 7 milyon kişi sokağa çıkamıyor. Bu vatandaşlar için tamamen değil ama belli alanlarda bir esnetme planlanıyor.

BAYRAMLARDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Kabine toplantısında bayramlarda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı da gündemde olacak. Burada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ramazan Bayramı tatilleri ele alınacak.

Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs Koronavirüs salgını