TBMM'de Bahçeli-Özel görüşmesi

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Özgür Özel Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i TBMM'deki makamında ağırladı. Görüşmenin ardından CHP lideri Özel, grup toplantısında gündemdeki konuları açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti. Görüşmenin ana gündem maddesinin yeni anayasa çalışmaları olması bekleniyordu. 

TBMM'de Bahçeli-Özel görüşmesi - Resim : 1

ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

CHP lideri Özgür Özel, görüşmenin ardından, toplantının detaylarını grup toplantısındaki konuşmasında anlattı.

Özel'in açıklamaları şöyle: "Sayın Devlet Bahçeli'den dün talep ettiğimiz randevumuz 1 gün sonra karşılanarak bizleri kabul ettiler. Sayın Bahçeli'ye onun şahsında MHP'nin üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle olumlu geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Hem ev sahipliği hem de fikir alışverişleri, geçmiş tecrübeleri, Türkiye siyasetinde şahit olduğu gelişmelerden yaptığı aktarımlar için teşekkür ediyorum. Görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme, taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri, verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde gizli kapaklı ne konuştunuz? Görüşmenin notları partinin arşivine girmiştir. Önümüzdeki dönem Genel Başkanlarımıza aktarılmak üzere, ilgili güvenceli birime muhafaza edilmiştir. Kayıtdışı siyasete itiraz eden anlayışımızla paylaşılmıştır ilgili organlarımızla. Biz sözümüzü söyledikten sonra, ne cevap aldınız, onu söylemek bizim işimiz değildir.

Sayın Bahçeli büyük bir nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde ben kendisinin orada grubunun kapısının önünde bekletip açıklama yapmayı doğru bulmadım. Görüşmedeki her hususu buradan paylaşacak değilim. Seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin değerlendirmelerini dinlediğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki sürece dahil olarak da son derece yapıcı şekilde değerlendirmeler gerçekleştirdiğimi paylaşabilirim.

Türkiye'nin dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaştım. Milletimiz ilk seçimlerde başka görev verene kadar ana muhalefet olduğumuzun, yurt dışında Türkiye'nin partisi olduğumuzun altını çizdim.

10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik. Asgari ücretin eridiğini, temmuz zammının sadece küçük işletmelere bırakılmayıp bu konuda devletin yapması gerekenler konusunda her ikimizin de vekil genel başkan olarak üzerimize düşenleri konuştuk."

ÖZEL GEÇEN HAFTA DA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Özgür Özel, geçen hafta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti.