Görüntüler yürek burkmuştu! Siverek'te donmak üzere olan eşekler son anda kurtarıldı

Şanlıurfa

Siverek'te 4 eşeğin dondurucu soğukta dışarıda ölüme terk edildiği iddiası sosyal medyayı karıştırmıştı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle donmak üzere olan eşeklerin son anda kurtarıldığı öğrenildi. İşte o görüntüler...

Siverek ilçesinde 2013 yılında yaşanan eşeklerin donma olayının bir yenisi yaşandı. İlçesine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Karlık kırsal Mahallesinde sahipsiz 4 eşek, kar ve tipi nedeniyle donma tehlikesi yaşadı.

Görüntüler sosyal medyayı ikiye bölmüştü

Bazı sosyal medya kullanıcıları eşeklerin öldüğünü öne sürerken, bazı kullanıcılar ise kurtarıldığını iddia etmişti. Mahalledeki bir evin duvarının dibine sığınan eşekleri fark eden gençler, önce yem verip daha sonra üzerlerindeki kar ve buzu temizledi. Eşekler için brandadan çadır yapan gençler, donmalarını önledi.

Görüntülerin nerede çekildiği uzun süre öğrenilemedi

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, izleyenlerin yüreğini burktu. Nerede çekildiği öğrenilemeyen görüntüler, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. 2013 yılında benzer bir olayın Siverek’te yaşanması ilçe kaymakamlığını harekete geçirdi. Kırsal bölgelerde araştırma yapan yetkililer, olayın ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Karlık kırsal Mahallesinde yaşandığını öğrendi. Kırsal mahalleye giden kaymakamlık yetkilileri, eşekleri alarak barınağa götürdü. Veteriner tarafından sağlık kontrolünden geçirilen eşeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA

siverek donan eşekler