Görüntüler Türkiye sınırından… Silahlarıyla dolaşıyorlar

Suriye'nin kuzeyine ABD ile ortak tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik çalışmalar sürdürülürken, Akçakale'nin karşısındaki Telabyad'da, PKK/YPG'li teröristler Türkiye sınırına yakın noktalarda silahlarıyla dolaşmayı sürdürüyor.

Hareketliliğin adresi olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kurulan Müşterek Harekat Merkezi'nde Türk ve ABD askerlerinin çalışmaları devam ederken, terör örgütü PKK/YPG unsurlarının ise güvenli hale getirilmesi planlanan bölgede silahlı şekilde faaliyetlerine devam etmesi dikkat çekiyor.

Suriye'nin kuzeyi olarak da bilinen Fırat'ın doğusunun geleceğine şekil verecek olan Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulu olduğu Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad kentindeki teröristler, yaşananların aksine Türkiye sınırına yakın noktalarda silahları ile birlikte nöbet tutmayı sürdürüyor. Türkiye sınırına yakın noktalarda çatısında kum torbaları ile oluşturulan siperler bulunan evlerde nöbet tutan teröristler, zaman zaman da konvoy halindeki araçlarla Telabyad içerisinde hareket halindeyken görülebiliyor. 

Görüntüler Türkiye sınırından… Silahlarıyla dolaşıyorlar - Resim : 1

Türkiye ise bir an önce güvenli bölgenin tesisi noktasında teröristlerin ellerindeki silahlarla sınır hattından uzaklaştırılmasını istiyor. Müşterek Harekat Merkezi'nin amacının tesis edilecek güvenli bölgenin teröristlerden arındırılarak sivillerin yaşam alanına dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Türkiye, ABD'nin ise bu konuda süreci uzatan politika izlemesinden rahatsız. Türkiye, bir an önce ABD'nin müttefiklik ruhuna uygun şekilde hareket etmesini ve teröristleri derinliği belirlenen bölgeden çıkararak Fırat'ın doğusunda TSK'nın üslerini kurmasını istiyor.

Görüntüler Türkiye sınırından… Silahlarıyla dolaşıyorlar - Resim : 2

DHA

Suriye YPG sınır