Giresun'da vahşet! 16 yaşındaki Sıla Şentürk eski nişanlısı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü

Giresun Gündem haberleri

Giresun’un Erikliman köyünde 16 yaşındaki Sıla Şentürk, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulduğu ortaya çıktı.

Korkunç olay, sabah saatlerinde Giresun’un Erikliman köyünde meydana geldi. Hüseyin Can Gökçek, barışmak istediği e eski nişanlısı 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün boğazını kesti. Kanlar içinde kalan küçük kız olay yerinde hayatını kaybederken Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalandı.

Sıla Şentürk’ün nişanın bozulması üzerine Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı.

İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek’in barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi.

Kendisiyle barışmak istemeyen genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini sürdürdüğü de öne sürülen şüpheli Gökçek’in emniyetteki sorgusu sürüyor.

16 yaşındaki Sıla boğazı kesilerek öldürüldü

Öte yandan polis ekipleri, olay yerinden kaçan Hüseyin Can Gökçek’in il dışına çıkmak için havalimanına kendisini götüren taksi sürücüsünün de ifadesine başvurdu.

GİRESUN VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye'yi sarsan korkunç cinayetle ilgili Giresun Valisi Enver Ünlü'den açıklama geldi. Ünlü yaptığı açıklamada "Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Kaynak: DHA

Giresun Hüseyin Can Gökçek Sıla Şentürk