Giresun'da PKK'nın kullandığı sığınak bulundu

Giresun Gündem haberleri PKK
Giresun'da PKK'nın kullandığı sığınak bulundu

Giresun'un Espiye kırsalında, bölücü terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu.

Giresun Valiliği, Espiye kırsalında, emniyet güçlerince, PKK'ya ait sığınak tespit edildiğini bildirdi. 

Giresun'un Espiye kırsalında, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütünün kullandığı sığınak bulundu.

Giresun Valiliği jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında Espiue kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü PKK'nın kullandığı tespit edilen sığınak ile ilgili açıklama yaptı. 

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, Espiye kırsalında düzenlenen 'Şehit J.Er Reşat Avcı 2023/143' operasyonunda, sözde Karadeniz açılım grubunca 2014- 2016 yılları arasında kullanıldığı değerlendirilen sığınakta malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2 adet fünye yapımında kullanılabilecek bakır boru, 30 kilo hazırlanmış gübre, pil bloku, 3 adet kalem pil, 50 adet çivi, 20 metre kablo, birer adet büyük ve küçük tüp, güğüm, tepsi, çaydanlık, un, çay, mont, spor ayakkabısı, kazma başı, birer adet ağaç ve demir testeresi ele geçirildi" denildi.

Açıklamada, delil niteliği taşıyan malzemelerin muhafaza altına alındığı, delil niteliği taşımayan malzemelerin ise yerinde imha edildiği de ifade edildi.

BU YIL İÇERSİNDE BİN 682 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son 1 haftada etkisiz hale getirilen 42 terörist ile bu yıl içerisinde toplam 1682 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

 

 

Kaynak: DHA

Giresun PKK Gündem haberleri