"Gerçek bir düşünürdü" Ünlü bilim insanından acı haber

Spor haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Gündem haberleri
"Gerçek bir düşünürdü" Ünlü bilim insanından acı haber

Yaptığı çalışmaları kıtaları aşan dünyaca ünlü Avustralyalı iklim bilimci Prof. Dr. Will Steffen, 75 yaşında hayatını kaybetti.

The Guardian‘dan Graham Readfearn‘ın aktardığına göre, Çalışma arkadaşları ve ailesi tarafından ilham verici, cesur ve kibar bir insan olarak anılan Steffen, yaklaşık bir yıl süren pankreas kanseri tedavisinin ardından pazar akşamı başkent Canberra’da gözlerini yumdu.

Dünyanın her yerinden meslektaşları tarafından kariyerini iklim değişikliğinin getirdiği riskler üzerine yaptığı çalışmalar üzerine kuran bir bilim devi olarak tanımlanan Steffen,  insanların gezegen üzerindeki yol açtığı değişimlerin oranı ve dünyayı “sera” koşullarına itebilecek geri dönülmez “eşik noktaları” riskleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyordu.

1977’de Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı pozisyonu alarak ABD’den Avustralya’ya yerleşen Steffen, uluslararası araştırma birliklerine yön veren önemli bir figür olarak çalışmalarını yürüttü.

Steffen, Avustralya’da iklim politikaları konusunda oldukça saygın bir danışmandı ve 2010’lu yıllarda karbonun fiyatlandırılması mekanizmasının tasarlanmasına yardım eden çok partili bir komitede yer aldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti son dakika son dakika ölüm haberleri