Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti programını açıkladı

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Ahmet Davutoğlu, parti programını açıkladı. Davutoğlu, "Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek inşa etmeye geliyoruz" dedi.

Yeni partisi için kuruluş başvurusunu dün İçişleri Bakanlığına yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Bilkent Otel’de tanıtım toplantısı düzenledi. Yeni partinin ismi "Gelecek Partisi" olarak açıklandı. 

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bugün partimizin kuruluşunu ilan ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşün hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin önündeyiz. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen ülkemize müreffeh bir gelecek çizmek için bir araya geldik. 

3 nesil olarak buradayız. 27 Mayıs'ı çocuk olarak yaşayanlar var, 12 Eylül'ü aynı koğuşta geçirenlerimiz de var. O karanlık günlerde gözünü açanlar da var, gün sayanlar da var. Özgürlükler açısından 28 Şubat'ın dondurucu soğuğunda doğan da var, sınavdan sınava girenler de var. 15 Temmuz'da hainlere karşı omuz omuza veren kahramanlar da var. Farklı yaşlara, farklı inançlara mensup bu aziz toprakları vatan bilen bir topluluğuz.  

Farklı inançlara mensup, farklı dilleri konuşan, farklı kökenlerdeniz ama gelecek için bir aradayız. Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek inşa etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran politikaları değil bizi birleştiren ilkeleri konuşma günüdür. Bizi birleştiren temel ilkelerimizi paylaşmak ve bir anlamda ahitleşmek istiyoruz.

Siyasetimizin temel felsefesi geleneğe bağlı özgürlükçülüktür. Geleneğe bağlılığımız statüko değil, özgürlükçülük anlayışımız gelenekten kopuş değildir.

Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir. İnsanı ihmal eden hiçbir devlet baki olamaz.

İŞTE AHMET DAVUTOĞLU'NUN PARTİSİNDE KURUCU İSİMLERİN TAM LİSTESİ!

Partimiz ortak akıl süreçlerinin öncüsü ve destekçisi olacaktır.

Hedefimiz can ve mal güvenliğidir. İnanç ve ifade özgürlüğünü, örgütlenme, eleştiri ve gösteri özgürlüğünü, tam anlamıyla sağlayan bir hukuk düzenidir.

Basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş bir demokratik toplum düzeni tem ihtiyaçtır. Bunu yok etmek usulsüz ve baskıcı metodlarla, basında tekelleşmeye yönelmek Türkiye’nin zihni kapasitesini daraltmaktadır. Basında yargılamaların olmadığını bir düzen inşa edeceğiz.

Etnik, dini ve mezhep ayrılıklarına dayalı anlayışlara karşı toplumun her kesimi ve bireyini kapsayan bir siyasi anlayışın sözcüsüyüz.

Bütün kimliklerin ve kültürel mirasın korunması, geliştirilmesini temel bir insan hakkı olarak görüyor ve devletçe desteklenmesini savunuyoruz.

Siyasetimizin vicdani ilkesi din ve siyaset özgürlüğüdür. Kısıtlayıcı laiklik anlayışı da tek bir dini akımın siyasal düzeni antidemokratik yöntemlerle ele geçirerek din-siyaset ilişkisini belirleme iddiası da geçerliliğini yitirmiştir.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN PARTİSİNDEKİ DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Alevi yurttaşlarımızın inanç öğreti temelli taleplerine geleneksel mürşit, pir ve dede ocakları esas alınarak modern Alevi örgütlerin istekleri göz önünde bulundurularak eşit yurttaşlık hakkı ve demokratik uzlaşı temelinde çözüm bulunacaktır.

Gayrımüslim vatandaşlarımızın talep ve sorunları eşit vatandaşlık ve din, vicdan özgürlüğü temelinde çözülecektir.

Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine asla müsaade edilmeyecektir.

Toplumun manevi olgunluğu için çaba göstermesi gereken yapıların devletin rasyonel bürokratik mekanizmalarla işleyen yapısına müdahale ederek paralel yapılanmalara yönelmesi engellenecektir.

Kamu düzenini tehdit eden şiddet ve terör başta olmak üzere her türlü her türlü kaos girişimine karşı vatandaşlarımızın canını, malını hak ve özgürlüklerini koruyacak bir güvenlik ve adalet mekanizmasının çalışmasının işlemesini sağlamak en temel vazifemiz olduğuna inanıyoruz.

son dakika son dakika haber