Geçen yıl yağış nedeniyle su basan evleri bu yıl yine su bastı: Gözyaşlarına hakim olamadı

Antalya

Antalya'nın Kemer ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Bazı binaların bodrum ve bahçe katlarını su bastı, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Evini su basan kadın manzarayı görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Kemer’de öğleden sonra başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman şiddetli rüzgarla birleşen yağış, akşam saatlerinde cadde ve sokakları adeta dereye çevirdi. Aslanbucak Mahallesi’nde bodrum ve bahçe katında bulunan evleri su bastı. Geçen yıl 26 Kasım’da tavanına kadar su basan bazı bodrum katlarda yine su baskınları yaşandı. Karanfil Caddesi 269. Sokak’ta bulunan binanın bahçe katındaki daire sular altında aldı. Geçen yıl su baskınına uğrayan Çamarası Caddesi 250 Sokak’taki bodrum katlarını da yine su bastı. Mahalle sakinleri sokağın sonundaki portakal bahçesinden taşarak sokağı kaplayan ve daha sonra binaların bahçelerine giren suları engellemek için bahçe girişlerine ellerine geçirdikleri malzemelerle set kurdu. Buna rağmen iki bodrum katına suların girişi engellenemedi.

1,5 AY ÖNCE TUTTUKLARI EVDE EŞYALARI MAHVOLDU

Yozgat’tan Kemer’e eşi ile birlikte gelerek 15 Kasım’da bodrum katındaki daireyi tuttuklarını anlatan Kamil Aslan, bu evi geçen yıl yağmur sularının bastığını sonradan öğrendiğini belirterek, “Eşyaların hepsini sıfır almıştık” dedi. Kamil Aslan, üzüntüsünden gözyaşı dinmeyen eşini teskin edemedi. Çift, kurtardıkları eşyalarını araçlarına yükledi..

MADDİ HASARLI KAZALAR MEYDANA GELDİ

D-400 Karayolu üzerinde de birçok araç kaza yaptı. Sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazalarda can kaybı veya yaralanma olmadı. 

Kaynak: İHA

Antalya