Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti

Gazeteci Selahattin Duman, 71 yaşında tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Duman, geçtiğimiz yıl ağır bir trafik kazası geçirmiş 19 gün yoğun bakımda kalmıştı.

Selahattin Duman, 18 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde, otomobilinin bir kamyon ile çarpışması sonucu yaralandı. Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Duman, tedaviye alındı. Duman’ın kolunun kırıldığı ve aort damarında büyüme meydana geldiği tespit edilince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada kazaya bağlı ortaya çıkan çeşitli kalp rahatsızlıkları nedeniyle uzun süredir kardiyoloji servisinde tedavi gören ve birkaç kez ameliyat olan Duman, hastanenin yoğun bakım servisinde bugün saat 03.15’te hayatını kaybetti. Kazaya bağlı olarak kalp yetmezliği tanısı konulan Duman’ın ölüm nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan mizahi zekası ve usta kalemiyle anılan gazetecinin vefatı, pek çok ünlü ismin de aralarında bulunduğu dostları ve sevenlerini yasa boğdu.

YAZISINDA HASTANE GÜNLERİNİ ANLATMIŞTI

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatların ardından yazarı olduğu gazetede 21 Ocak tarihinde yaşadığı günleri anlatan Duman yazısında şu sözlere yer vermişti;

"Bir ameliyat daha oldum mu hiç hatırlamıyorum. Kırpık kırpık görüntüler gözümün önüne gidip geliyor. Bildiğim kadarıyla anestezi uygulamadılar. Kırık sol kolumu açtılar. Neşterin kemiğe sürtmesiyle 'Kırt! Kırt!ö' diye sesler geliyordu. Sonunda çile bitti. Beni yoğun bakıma altı okka ettiler. Buraları da hep hayal meyal. Akşamın bir vakti, şeytanın avrat boşadığı saatlerde benim 19 gün sürecek yoğun bakım çilem başladı. Yoğun bakım servisleri, askeriye koğuşu düzeninde. Sıra sıra dizili yataklar, çeyiz sandığında açılacağı günü bekleyen çarşafın danteli gibi."

Müzisyen ve yazar Zülfi Livaneli Twitter'da, "Selahattin de veda etti. Çok üzgünüm. Evvel giden ahbaba selam olsun erenler" paylaşımını yaptı.

Duman'ın yakın dostu gazeteci Zafer Mutlu, sosyal medya hesabından vefat haberini verirken cümlesini tamamlayamadı. Mutlu 'Maalesef Selo’yu' diyerek acı haberi duyurdu.

Hasan Cemal  "Selahattin Duman’ı, sevgili Selo’yu, kıymetli dostumu, değerli meslektaşımı sabaha karşı kaybettik. Acım çok büyük. Gazeteci milletinin başı sağolsun. Hayat böyle, bir varsın bir yoksun. Huzur içinde yat kardeşim, seni hep iyi hatırlayacağım." paylaşımını yaptı.

Gazeteci Meliha Okur da "Niye böyle bir şaka yaptınız? Üzgünüm, hem de çok. Dün Tülay Bilginer, bugün Selahattin Duman. Medyanın acısı büyük." ifadesini kullandı.

Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti - Resim : 1

KARDEŞİNE 'YAŞLI BİR İNSAN ÖLDÜĞÜNDE BİR KÜTÜPHANE YANARMIŞ’ DEMİŞ

Gazeteci yazar Selahattin Duman’ın cenazesini teslim almak için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gelen kız kardeşi Zarif Duman Pekol "Çok ağır bir kaza geçirdi. O kazadan kurtuldu. Aort anevrizması olduğu saptandı. Ölüm noktasındayken ameliyatla kurtuldu. 8 aydır tedavi görüyordu. En son kalp kapakçığını değiştirdiler. Oldukça zor bir ameliyattı. Emeği geçen herkese ömrümün sonuna kadar minnet duyacağım. Muhteşem bir ameliyattı. Özenle bakım ve itina gösterildi. En son her şey güzel gidiyordu. Kalbi tıkır tıkır çalışıyordu. Birdenbire koroner kriz geçirdi. Kalbinin durduğunu öğrendik. Ondan sonra hayata döndüremediler. Yaz boyu ve sonbahar, kış döneminde beraberdik. Sohbetlerimizde bir gün bana Çin atasözünden bahsedip, 'Yaşlı bir insan öldüğünde bir kütüphane yanarmış’ dedi. O gerçekten bir kütüphaneydi. Yandı gitti. Bizim de içimizi yaktı" diyerek, gözyaşı döktü.

Selahattin Duman’ın aile dostu Altan Eryılmaz Şahin de "Acımız çok büyük. Çok canımız yanıyor. Yeri doldurulamaz bir kayıp yaşadık" dedi.

Selahattin Duman’ın cenazesinin yarın öğlen saatlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

SELAHATTİN DUMAN KİMDİR? 

4 Haziran 1950'de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Ankara'da AİTİA'ne bağlı Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1970 yılında Ankara'da Şemsi Belli'nin Memleket Gazetesi’nde başladı. Daha Sonra Adalet Gazetesi’nde sayfa sekreteri ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı, Yeni Ulus Gazetesi’nde görev aldı.

1982'de İstanbul'a yerleşti ve Günaydın gazetesinin yazı işlerinde çalıştı.1986'da Sabah Gazetesi’ne geçti. 2002 yılında Vatan Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Mayıs 1995 yılında köşe yazarlığına başladı. 1974 yılında Bilge Hanım ile evlenen Selahattin Duman'ın Özge Nivan adında bir kızı var. Selahattin Duman’ın Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak ve Kadınları Anlarmış Gibi Yapma Sanatı adlı üç kitabı yayınlandı. Bir Kadının Anatomisi, Romantik ve Komser Şekspir’in aralarında olduğu toplam 16 filmde rol aldı. Son olarak haftalık Oksijen Gazetesi’nde yazıyordu. TGC üyesiydi.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Selahattin Duman’ın vefatının ardından bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllardır mesleğimize başarıyla hizmet eden Selahattin Duman’ın vefatını öğrenmenin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”

gazeteci 2021'de hayatını kaybeden ünlüler