Gazeteci Muharrem Sarıkaya köşesine geri döndü

haberler
Gazeteci Muharrem Sarıkaya köşesine geri döndü
Muharrem Sarıkaya

İHA çalışanı Ahmet Demir'e canlı yayında tokat atan ve sonrasında da Habertürk'teki yazılarına son verilen Muharrem Sarıkaya 2 ay sonra yeni yazısıyla geri döndü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile gerçekleştirmiş olduğu canlı yayın sırasında İHA muhabirine tokat atan gazeteci Muharrem Sarıkaya, kendisine gelen tepkiler üzerine Ciner Medya Grubu Ankara Temsilciliği görevinden istifa etmişti. Söz konusu kurumla ilişiği kesilmeyen ancak uzun bir süre de ön plana çıkmayan Sarıkaya, 17 Aralık tarihinde ara vermiş olduğu Habertürk'teki yazılarına bugün yeniden başladı.

'YAPILMASI GEREKENLERİ YAPTIM'

Gazeteci Sarıkaya 'İkinci şans' başlıklı yayımlanan yazısında, 'Bir anda öfke kontrolü yapamamanın yarattığı refleksle muhatabını rencide edici bir hareketin faili olarak, muhatabımdan özür diledim. Yargıda uzlaşarak helalleştim; medya grubumuzda temsile dair görevlerimden de istifa ettim... Kısaca vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım.' ifadelerini kullandı.

muharrem sarıkaya

TEPKİLERİ FAZLA BULMUŞ, HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMIŞ

Sarıkaya köşesinde yayımlmış olduğu yazısının devamındaysa kendisine yönelik tepkilere yönelik şu açıklalarda bulundu: "Yolda, otobüste, metroda, trende; o kadar çok mesaj ve telefon aldım ki... Kimi, 'Defalarca özür diledin, buna rağmen hak etmediğin ölçüde küfür ve linçle karşılaştın; bu kadarı da fazla ama...' dedi...' ifadelerini kullanmasının ardından yazısına şu şekilde devam etti; 'Bazıları, 'Bunlara karşı, ne yanıt verdin, ne dava açtın; hoşgörülü davrandın... Yazılarına başla...'

Muharrem Sarıkaya Habertürk Tokat