Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar...

Galatasaray Mustafa Cengiz Fatih Terim
Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar...

Süper Lig'in en uzun sezonunda Galatasaray, camia içinde yaşanan tüm krizlere rağmen son ana kadar yarışta kalmayı başardı. Şampiyonluk Beşiktaş'ın oldu, Aslan'ı ise kaotik bir seçim süreci ve transfer dönemi bekliyor... Peki geride kalan sezonda yanlış giden neydi?

Gözler ve kulaklar Gürsel Aksel Stadyumu'na çevrilmiş, Rachid Ghezzal penaltı noktasında topun başına gelmişti. Cezayirli, topu ağlarla buluşturmadan saniyeler önce Süper Lig'in lideri Galatasaray'dı.

Beşiktaş sezonun genelinde takdir edilen bir oyun sergileyip hak ettiği şampiyonluğa ulaşmış olsa da Galatasaray yarışı, son maçın son bölümlerine kadar taşımayı başardı.

Peki Galatasaray'da ne yanlış gitti? Sezonun kırılma noktaları nelerdi?

19 EKİM 2020: SON ANDA, SON NEFESTE...

Geçen sezon pandemi arasından sonra ciddi bir düşüş yaşayan ve sezonu 6. bitirebilen Galatasaray, Eylül 2020'yi iyi geçirmişti. Beş resmi maçta yalnızca bir beraberlik alan (Galatasaray 0-0 Fenerbahçe) sarı-kırmızılılar, 1, 4 ve 19 Ekim'de çıktığı üç resmi maçın tamamında mağlup oldu.

Kontra yorumcusu Uğur Karakullukçu, Galatasaray'ı yaz transfer döneminde bekleyen krizi bu sözlerle yorumlamıştı.?

Aslan bu maçların sonuncusunda İstanbul'da Alanyaspor'a 2-1 kaybetti. Konuk ekip 90+5'te galibiyete ulaşırken 3. haftadaki Fenerbahçe maçına lider çıkan Aslan, 6. haftadaki BB Erzurumspor deplasmanına 9. gidecekti.

12 OCAK 2021: DERİN YALNIZLIK

2019-2020 sezonunda Terim ve Mustafa Cengiz arasında oluşan çatlaklar gündeme gelecek kadar aşikardı. Ancak pandemi arasında Cengiz'in yaşadığı ağır sağlık sorunu ve Terim'in koronavirüse yakalanması da dahil yaşanan tüm sıkıntılar; krizleri rafa kaldırdı.

Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar... - Resim : 1

Fakat sorun, Aralık 2020'de yeniden patlak verdi. 13. haftada Galatasaray, deplasmanda Karagümrük'e 2-1 mağlup olurken kırmızı kart gören Fatih Terim, 5 maç ceza aldı. Cezası, Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor'a karşı noktalanan Terim, maç sonunda yönetime sert, camiaya net bir mesaj gönderdi:

“Bugün çok derin bir yalnızlık hissettim. Kişilere, gruplara değil Galatasaray’a sözüm var... Mayıs ayında hem sözüm hem kontratım bitiyor."

Devre arası transfer döneminde taraflar yapılan transferler ile bir süre de olsa yakınlaştı ancak bu ılıman hava uzun soluklu olmayacaktı...

Karakullukçu, Galatasaray'ı bekleyen kadro krizine değinirken başkan adaylarına da seslendi.?

6 ŞUBAT 2021: UMUT MISIR'DAN GELDİ!

Devre arasında Galatasaray'ın kadrosuna kattığı isimlerden Mostafa Mohamed, 17 Ocak'ta deplasmanda Beşiktaş karşı alınan 2-0'lık mağlubiyet sonrası başlayan 8 maçlık galibiyet serisinin kilit oyuncularındandı.

Bu serinin 5. maçında Kadıköy'de 1-0'lık galibiyeti de Mısırlı getirdi. Galatasaray, bu sonuçla lider Fenerbahçe'yi koltuğundan ederken Üç Büyükler zirvede 48'er puanda buluştu ve lig adeta yeniden başladı.

Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar... - Resim : 2

7 MART 2021: ŞOK SÖZLER, ŞOK AYRILIK...

Aslan'ın galibiyet serisi Başkent'te 28. haftadaki Ankaragücü maçıyla sona erdi. Terim'in öğrencileri 4 gün sonra ise Seyrantepe'de Sivasspor'la 2-2 berabere kaldı. Maça zeminin korkunç görüntüsü damga vurdu.

Younes Belhanda bu tabloyu eleştirirken “Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler” dedi ancak; Faslı yıldızın bu sözleri tercüme edilmedi. Maç sonunda harekete geçmeyen Galatasaray yönetimi, eleştiriyi haklı çıkarırcasına, sosyal medyada kopan fırtınanın ardından, 10 Mart'ta Belhanda'nın sözleşmesini feshetti.

Gündemi bu ayrılık kararı meşgul ediyordu ancak bir başka çarpıcı detay daha vardı. Sivasspor maçının ardından Beşiktaş, iki puan farkla ve bir maç eksiğiyle liderlik koltuğunu Galatasaray'dan bir daha bırakmamak üzere devralmıştı.

Milliyet muhabiri Nevzat Dindar'ın özel haberi gündeme damga vururken Cengiz ile Florya arasındaki ayrışmayı da gözler önüne sermişti.?

Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar... - Resim : 3

14-15 NİSAN 2021: 'ŞEREF', 'HAYSİYET' VE DONK'UN SEKS PARTİLERİ!

Terim'in Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında kalmaya çalışırken, Mustafa Cengiz'in Galatasaray'ı seçim gündemiyle sarsılıyordu. Bu süreçte Mustafa Cengiz'in yaptığı açıklamalar şok etkisi yaratacaktı. 14 Nisan'da oyuncuları hakkında “Futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek” diyen Cengiz ertesi gün ise manşetlerde tarihe geçen bir başlıkla yer alacaktı:

“Donk'un seks partilerinden bıktık.”

Aynı haberde Cengiz'in, Terim için “Bir ABD'ye gidiyor, bir Bodrum'a” dediği öne sürülürken, sezonun son maçının ardından düzenlediği basın toplantısında Terim, “Yarın itibarıyla ailemle Bodrum’a gidiyorum. ABD’ye gidemiyorum vizem yokmuş” diyerek göndermede bulunmuştu.

8 MAYIS 2021: HER ŞEYE RAĞMEN POTADA

Galatasaray, son viraja zorlanarak da olsa galibiyetler alarak giriyor, Terim deneyimini konuşturuyordu. Halil ve Kerem sahneye çıktı, Babel etkisini gösterdi, Gedson formunun zirvesine ulaştı...

Galatasaray'ın sezonu: Yalnızlıklar, 'partiler', ayrılıklar ve umutlar... - Resim : 4

Beşiktaş sakatlıklarla boğuşurken Galatasaray'ın kadro derinliği, Terim'in tecrübesiyle harmanlanıyordu. Aslan, Türk Telekom Stadı'nda 3-1 kazandı, ikili averaj eşitlendi. Beşiktaş'ın bulduğu penaltı golü, işi genel averaja bırakmıştı.

Son virajda Aslan, üstüne düşen yapsa da sezon boyunca bulunamayan oyun, periyodik yükselişler ve düşüşler, kulüp içi siyasetteki kaos ve buna rağmen tecrübeli ve derin kadronun çabası ilginç bir Galatasaray'a hayli karmaşık bir sezon yaşattı.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel