"Fulmar S" gemisinin İstanbul'daki denetimi tamamlandı

Gündem haberleri
"Fulmar S" gemisinin İstanbul'daki denetimi tamamlandı

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri, tahıl almak için Ukrayna'ya hareket edecek boş gemide denetim gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 22 Temmuz'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" kapsamında Ukrayna'dan tahıl almak üzere yola çıkmak üzere dün Bandırma Limanı'ndan gelen Barbados bandralı "Fulmar S" isimli gemi, Kilyos açıklarına demirledi.

Geminin seyrini ve takibini yapan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli müşterek denetleme timi, "Cankuş" isimli servis botuyla Rumelifeneri Tahlisiye Bot İstasyonu'ndan gemiye hareket etti.
Heyet, tahıl almak için Ukrayna'daki Çornomorsk Limanı'na gidecek gemide incelemelerde bulundu.

"Fulmar S" gemisinin İstanbul'daki denetimi tamamlandı - Resim : 1

GEMİNİN KAPTANI TÜRK

Kaptanının Türk olduğu öğrenilen gemiye gidecek heyete denetimde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi ve Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen gemi denetim uzmanları rehberlik etti.

Ukrayna'nın Karadeniz sularına giren ve çıkan gemiler, Tahıl Koridoru Anlaşması gereği Türkeli Demir Sahası'nda denetleniyor.
Denetimde, mutabakat gereği, geminin tüm ambalaj, balast tankları ve kapalı mahalleri insan ya da silah kaçakçılığına karşı kontrol ediliyor.
Gemi çevresinde sahil güvenlik helikopterleri ve botları da güvenlik önlemi aldı. Kaynak: TRT Haber-AA-DHA

Kaynak: Diğer

Birleşmiş Milletler denetim gemi İstanbul Recep Tayyip Erdoğan