Fotoğraf bugün İstanbul'da çekildi! Bir yanda deniz keyfi, bir yanda müsilaj temizliği

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası), Küçükçekmece Menekşe Deresi'ne kadar geldi. Bir yandan belediye ekipleri deredeki müsilajı temizlerken, bir yandan da vatandaşlar Menekşe Sahili'nde denize girdi.

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan Deniz Salyası, Menekşe Deresi'nde de etkili oldu. Belediye ekipleri kanalın bir bölümünde görülen müsilajı temizleme çalışmalarına başladı.

Belediye ekipleri Deniz Salyasını temizlerken bir yandan vatandaşlar Menekşe Sahili’nde denize girdi. Vatandaşlar denizin keyfini çıkarmaya çalışırken, belediye ekipleri ise müsilajı temizleme çalışmalarına devam etti.

İki zıt durumun yaşandığı anlar drone ile havadan görüntülendi.

Fotoğraf bugün İstanbul'da çekildi! Bir yanda deniz keyfi, bir yanda müsilaj temizliği - Resim : 1

2 GÜNDE 392 METREKÜP MÜSİLAJ TEMİZLENDİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde 8 Haziran'da "Marmara hepimizin" sloganıyla deniz temizliği seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerinde belirlenen 31 bölgede temizlik çalışması yapıldı.

Bu kapsamda ilk gün 15 bölgede denizden toplam 235,2 metreküp müsilaj toplandı. Çalışmaların ikinci gününde ise 16 bölgede denizden ve karadan toplama sistemi ile 156,6 metreküp müsilaj temizlendi.

Müsilaj temizliği seferberliği kapsamında, 48 saatte İstanbul'da 103,8, Balıkesir'de 79, Kocaeli'nde 56, Yalova'da 53, Bursa'da 50, Çanakkale'de 27 Tekirdağ'da ise 23 metreküp olmak üzere toplam 391,8 metreküp müsilaj, Marmara Denizi'nden temizlenmiş oldu.

Fotoğraf bugün İstanbul'da çekildi! Bir yanda deniz keyfi, bir yanda müsilaj temizliği - Resim : 2

Ayrıca "bariyer serme", "sorbent yayma", "yüzey sıyırma", "kıyıdan uzak noktalarda müsilaj biriktirme" gibi faaliyetler için de 27 tekne kullanıldı. Temizlik faaliyeti, denizden toplam 46 temizleme gemisi ile karada ise 3 noktada gerçekleştirildi.

Meteorolojik koşullara bağlı olarak müsilaj oluşumunda değişmeler yaşandığı da bildirildi.

Fotoğraf bugün İstanbul'da çekildi! Bir yanda deniz keyfi, bir yanda müsilaj temizliği - Resim : 3

Kaynak: İHA

Marmara Denizi müsilaj deniz salyası