Foça'da deniz ve kıyı kirliliği protestosu!

İzmir

Geçen hafta İzmir Foça'da sahillerin özel işletmelere devredilmesini protesto eden Foça'nın Sesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyelerinden sonra bu hafta Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, denizimize, kıyılarımıza sahip çıkıyoruz eylemi gerçekleştirdi.

23 Ağustos akşam saat 18.00'da deniz kirliliği ve kıyı istilasına karşı Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan platform üyeleri ve eyleme katılan bazı vatandaşlar “Foça'ya sahip çık”, “Sahil ve Kaldırımlar halkındır”, “Foça babanın malı mı”, “Kıyılar Halkındır” yazan dövizler ve sloganlar ile meydana doğru yürüdü.

Platform adına basın açıklaması yapan Ramis Sağlam, “Foça'da bugün yaşanan kirliliğin diğer bir adı da deniz ve kıyı kirliliğidir. Foça merkezindeki deniz ve kıyı kirliliği her geçen yıl çıplak gözle daha da görünür hale gelmiştir. Bu kirlenmeyi görünür noktalarda file kepçe ile temizlemek mümkün değildir. Foça sahili boyunca yaşanan deniz kirliliğinin birçok nedeni olduğunu biliyoruz. Bunların başında denize yapılan atık su deşarjı, tekne aktiviteleri ve sintineler yer alıyor. Her yıl yaşadığımız bu yıl ise yoğun olarak yaşadığımız denizanası istilası iklim değişikliği ve yanlış yapılan balıkçılığın sonucudur” dedi.

 

Kaynak: İHA

İzmir Foça deniz anası istilası haberler