Flaş iddia! Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kuruluş tarihi belli oldu

Flaş iddia! Ali Babacan'ın partisinin ismi ve kuruluş tarihi belli oldu

AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü partisini Çarşamba günü kurulacağı öne sürüldü. İddialara göre yeni partinin ismi Demokrasi ve Atılım Partisi olacak.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin ardından, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da partisinin kuruluşunun çarşamba günü açıklanacağı iddia edildi.

Babacan'ın, uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü partisinin adının Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olacağı çarşamba günü resmen açıklanacağı iddia edildi.

Babacan’ın kuracağı partinin kurucuları arasında milletvekillerinin de yer alacağı ileri sürülüyor. Babacan, uzun süredir eski bakanlardan Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimlerle partinin tüzüğü üzerinde çalışıyordu.

İSMİ VE LOGOYU BABACAN AÇIKLAYACAK

Bakanlığa dilekçe verilmeden önce Ali Babacan, partinin ismini ve logosunu açıklayacak. Babacan'ın, yeni partinin programını genel çerçevesiyle kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Babacan'ın partisinin kurucular kurulunda halen Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerinin de yer alacağı öğrenildi. Kurucular arasında daha önce farklı partilerde siyaset yapan, liberal-demokrat çizgiye yakın bazı isimlerin de olacağı belirtildi.

Ali Babacan Ak Parti