Fındık kabuklarını çöpe atanlar haline üzülecek! Fındık kabuklarının bu faydasını duyduğunuzda avuç avuç toplayacaksınız
Dünya üzerinde fındık üretiminde birinci sırada bulunan ülkemizde fındık tüketimi de bir o kadar yaygındır. Ancak fındık kabukları çoğu zaman çöpe atılır. Fındık kabuklarının bu faydasını duyduğunuzda çöpe attığınıza üzüleceksiniz.
Fındık sağlıklı kuruyemişler arasında sayılan besinlerden biridir. Düzenli tüketimi ile beyin sağlığından bağışıklık sistemine pek çok fayda sağlayan fındığın kendisi gibi kabuğu da sağlıklıdır. Fındık kabuğunun çöpe atılması yapılan en yanlış hatalardan biridir. Fındık kabuklarının çöpe atılması yerine kaynatılması ve süzülerek suyunun içilmesi birden fazla fayda sağlamaktadır. İşte fındık kabuğunun insan sağlığına faydaları:
Bağışıklığı güçlendirir: Fındık kabuklarının kaynatılarak tüketilmesi içerisinde yer alan antioksidan özelliklerinden faydalanmayı sağlar. Fenolik bileşenler içeren fındık kabuğu vücudun zararlı serbest radikallerden arındırılmasına yardımcı olur. Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlendir ve özellikle dönemsel hastalıklara yakalanma riski büyük ölçüde düşer.