FETÖ üyeliğinden aranan özel kalem müdürü yakalandı

FETÖ Şırnak İstanbul Manisa
FETÖ üyeliğinden  aranan özel kalem müdürü yakalandı

FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada verilen 6 yıl hapis cezası Bölge İstinaf Mahkemesi'nce onanan Şırnak Üniversitesi eski Özel Kalem Müdürü örgüt üyesi Bedirhan Önem, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin yeni bir çalışma yürüttü.

Haziran 2022’de FETÖ üyeliği suçlamasıyla sevk edildiği Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Şırnak Üniversitesi eski Özel Kalem Müdürü Bedirhan Önem, mahkeme kararından sonra firari olarak izini kaybettirdi.

Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan FETÖ üyesinin yakalanması için iz süren TEM Şube, Önem’in Güngören’de bir evde yaşadığını saptadı. Operasyon için düğmeye basıldı. Belirlenen adrese yapılan baskında FETÖ hükümlüsü Bedirhan Önem yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında örgüt ile ilgili bilgi ve belge yayınlayan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’i ölümle tehdit etmekle de suçlanan Önem, TEM Şubeye götürüldü. Buradaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesine sevk edilen firari FETÖ’cü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Örgüt saflarında ‘Mollalar’ ekibinde faaliyet gösteren, Fetullahçı Terör Örgütü içinde 'Sadık' kod adıyla bilinen Bedirhan Önem, örgütün diğer dini motifli cemaatlere sızma görevini de yürüttüğü iddia ediliyor.

FETÖ’DEN ARANAN ESKİHAKIM MANİSA’DA TUTUKLANDI

Manisa’nın Salihli ilçesinde, FETÖ’den 7 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan ve görevinden daha önce ihraç edilen hakim yakalandı.

Salihli’de İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Dedektifleri ile istihbarat birimleri ‘FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan aranan ihraç hakim Yahya M.’yi (58) Hacıbektaşlı Mahallesi’nde gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan ve ‘7 yıl 6 ay’ hapis cezası ile aranan hakim Yahya M. sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA