Feribotta fazla yolcu rötarı

Haber Merkezi
Tekirdağ Gündem haberleri Marmara Bölgesi

30 Ağustos Zafer Bayramı cuma gününe denk gelip, hafta sonu ile birleşince 3 günlük tatili fırsat bilenler tatil beldelerinin yolunu tuttu. Ancak Avşa-Marmara-Tekirdağ seferini yapan feribot, kapasitesini aşınca limandan çıkış izni alamadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hafta sonu tatiliyle birleşmesini fırsat bilenler tatil beldelerine akın etti. Feribot Avşa-Marmara Adası-Tekirdağ seferini yapmak için Avşa'dan ayrıldı. İkinci durağı Marmara Adası'ndan yolcuları alıp Tekirdağ'a gidecekti. Ancak, limandan hareket izni isteyen feribota sahil güvenlik ekipleri için vermedi. Gerekçe kapasitesinin üzerinde yolcu almasıydı.

Yolcular limanda bekleyen feribot hareket etmeyince tepki gösterdi. Ancak tepkileri kapasitenin üzerinde yolcu alan kaptana değil, onların can güvenliğini düşünen sahil güvenlik ekiplerineydi.

Liman başkanlığı, firma yetkilileri ve sahil güvenlik ekipleri arasında yapılan görüşmelerin ardından, biletsiz yolcular gemiden indirildi. Ve başka bir gemiyle yollarına devam etmeleri sağlandı. Sorunun çözülmesiyle gemi, yaklaşık bir saatlik gecikmenin ardından hareket etti.