Fenomen medyum Muhammed Emin Kırmızıkan'a saldırı davasında karar

Gündem haberleri İstanbul

İstanbul Bayrampaşa'da kendini metafizik ve bioenerji uzmanı olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan'ı 16 defa bıçaklayarak yaraladıkları, kardeşi Emrah Kırmızıkan'ı ise 7 defa bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 4'ü tutuklu 9 sanıklı davada karar çıktı. 

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Sabri Ahi, Ufuk Yüceer, Furkan Sevencan, Ferhat Yıldırım getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Yapar, Barış Can Yolaçan, Baran Ozan Korkmaz ile şikayetçi Muhammed Kırmızıkan'ın annesi Fatma Kırmızıkan ve babası Doğan Kırmızıkan da geldi. Mahkemede taraf avukatları da hazır bulundu. Firari sanıklar Can Kölan ve Mert Ceylan ise duruşmaya gelmediler.

"OĞLUMA NASIL KIYDILAR"

Şikayetçi anne Fatıma Kırmızıkan, "Çocuğum 26 yaşındaydı. 3,5 aylık bebeği var, 23 yaşında eşi var. Kimsenin tavuğuna kış demezdi. Benim içimde köz var. Allah rızası için yardım edin. 2 kişiye 8 kişi adalet mi? Oğluma nasıl kıydılar" diyerek sanıklara dönüp "Keşke beni öldürseydiniz" dedi. Baba Doğan Kırmızıkan ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek "Muhammed'imi 16 yerinden, Emrah'ımı da 7-8 yerinden vuruyorlar. Emrah'ım araya girmeseydi Muhammed'i parça parça edeceklerdi" diye konuştu. Şikayetçilerin avukatı İnan Ötün ise "Sanıkların hepsi, eylem ve fikir birliği içinde olayı gerçekleştirmişlerdir. Güvenlik kameraları da incelendiğinde müvekkilimi ve maktulü öldürme kastıyla hareket ettikleri açıkça görülmektedir" dedi.

SANIKLAR TAHLİYELERİNİ İSTEDİ

Son savunmalarını yapan sanıklardan Furkan Sevencan "Önceden belirttiğim gibi, maktule ve kardeşine herhangi bir eylemim olmamıştır" dedi. Tutuksuz sanıklardan Barış Can Yolaçan da "Ne müştekiye, ne maktule bir eylemim olmamıştır. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu. Sanık Ahmet Yapar ise "Tek suçum güvenip arabayı vermek. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Diğer sanıklar da beraat ve tahliyelerini talep ettiler.

4 SANIĞA 37 YIL 6'ŞAR AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanıklar Baran Ozan Korkmaz, Ferhat Yıldırım, Sabri Ahi ve Ufuk Yüceer'i maktül Emrah Kırmızıkan'a karşı "Kasten öldürme" suçundan iyi hal indirimi de uygulayarak 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. 4 sanık, mağdur Muhammet Kırmızıkan'a karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanıklar Ferhat Yıldırım, Furkan Sevencan, Sabri Ahi ve Ufuk Yüceer'in tutukluluk hallerinin devamına da karar verdi.

 3 SANIĞA 18 YIL 9'AR AY HAPİS CEZASI

Sanıklar Barış Can Yolaçan, Ahmet Yapar ve Furkan Sevencan'ı maktule karşı "Kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçundan takdiri indirim de uygulanarak 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar mağdura karşı "Kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Tutuksuz sanıkların yurt dışına çıkış yasağının ise devamına karar verildi.

2 SANIĞIN DOSYASININ AYRILMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, firari sanıklar Can Kölan ve Mert Ceylan'ın ifadelerinin alınamamış olması nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Fenomen medyum Muhammed Emin Kırmızıkan'a saldırı davasında karar - Resim : 3

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA DA YANSIMIŞTI

Bıçaklı saldırı olayı, Bayrampaşa'da 23 Şubat 2020 tarihinde meydana geldi. Sosyal medyada kendini metafizik ve bioenerji uzmanı olarak tanıtan Muhammed Emin Kırmızıkan ile kardeşi Emrah Kırmızıkan, bir grup tarafından bıçaklı saldırısına uğradı. Emrah Kırmızıkan aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetti. Olay bir iş yerine ait güvenlik kameralarına da yansımıştı.

Kaynak: DHA

İstanbul bayrampaşa Muhammed Emin Kırmızıkan