Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar...

Fenerbahçe emre belözoğlu Ali Koç Süper Lig
Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar...

Büyük umutlar ve çarpıcı transferlerle sezona giren Fenerbahçe, Süper Lig tarihinin en uzun sezonunu 3. sırada noktaladı. Çalkantılı sezonda her şeye rağmen fırsatlar bulan ve yarışta kalan Kanarya'da Ali Koç yönetimi, kırılma anlarında verdiği ve veremediği kararlarla en yorucu sınavını verdi...

Süper Lig'de en uzun sezon olarak tarihe geçen 2020-2021 sezonu unutulmaz bir finalle sona erdi. Birinci olmanın dışındaki her sonuç teknik olarak kayıp anlamına gelse de kimisi için kümede kalmak, geçen seneden iyi bir noktada bitirmek, kendini aşmak, Avrupa vizesi almak gibi kazanımlar da var...

Peki Fenerbahçe'ye bakınca nasıl bir tablo ortaya çıkıyor? Durum biraz karmaşık... Zira sadece puan tablosuna bakınca, Ali Koç döneminin en başarılı sonucu elde edilmiş gibi duruyor ama elbette Fenerbahçe için üçüncülük asla bir başarı değil; hele böyle bir sezonda...

19 ARALIK 2020: BULUT'UN KOLTUĞU ÇOK SERT SALLANDI!

Transfer sezonunun tartışmasız en hareketli takımı olan Fenerbahçe, yaz transfer döneminde kadrosuna 18 oyuncu kattı. Zengin ve alternatifli rotasyonuyla favori gösterilen Kanarya, ilk dokuz haftada iki beraberlik ve bir mağlubiyet ile yeni bir kadro için iyi de bir başlangıç yaptı. Henüz oturmayan oyun da bu yeni olma durumuna bağlanıyordu.

Fenerbahçe'nin piyasa değeri en yüksek ilk 5 oyuncusu. ?

Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar... - Resim : 1

Ancak 10. haftada Beşiktaş'a evinde 4-3 mağlup olan Fenerbahçe'de oklar net bir şekilde Erol Bulut'a döndü. Bu şokun ardından 12. haftada Kadıköy'de Yeni Malatyaspor'a 3-0, 13. haftada ise deplasmanda Gaziantep'e 3-1'le mağlup olan Fenerbahçe, bugünden bakınca alamadığı bir ayrılık kararının eşiğine geldi.

Kulübün efsanesi Rıdvan Dilmen 19 Aralık akşamı Erol Bulut ile ilgili çok sert ifadeler kullandı ve ekledi: “Zararın neresinden dönersen kârdır.”

18 OCAK 2021: YÜZ BİNLER BİR UÇAĞI İZLEDİ

Erol Bulut'la devam tercihinin ardından toparlanan Fenerbahçe, 20. maçlar oynanıp devre arasına girildiğinde Galatasaray'ın 3 puan önünde, Beşiktaş'ın ise 2 puan gerisinde 2. sırada yer almaktaydı. Hâlâ defoları tartışılan oyun, bir şekilde sonuç alıyordu.

Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar... - Resim : 2

Daha önce 1988-1989 ve 1995-1996 şampiyonlukları arasında 6 sezon hasret yaşayan Fenerbahçe, mevcut periyotta 7. sezonu da geride bırakarak tarihinin en uzun süre şampiyonluk yaşamadığı dönemini geçiriyor.

Devre arası transfer döneminde Szalai, Osayi-Samuel ve İrfan Can kadroya dahil oldu. Ancak hepsinin ötesinde bir isim vardı ki CV'si ve hayal ettirdikleriyle bile sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da devre arasının en flaş transferi oldu. Fenerbahçe, Mesut Özil'i renklerine bağladı.

18 Ocak'ta Mesut'u Türkiye'ye getiren uçağı Flightradar'dan 300 bini aşkın Fenerbahçe taraftarı takip etti... Okocha'nın, Ortega'nın Van Hooijdonk'un, Anelka'nın, Roberto Carlos'un yarattığı heyecanı taraftara hissettiren Mesut, fiziksel olarak ise hiç hazır durumda değildi.

21 MART 2021: OZAN'IN FÜZESİ...

19 Mart'ta Galatasaray, konuğu Çaykur Rizespor'a 4-3 yenildi ve derbi haftasında fırsat tepti. 21 Mart'ta Vodafone Park'ta Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaşırken 89'da Ozan Tufan'ın olağanüstü golü durumu 1-1 olarak tayin etti. Gol, puan açısından kritikti, psikolojik olarak kıymetliydi ve takımı yarışta tuttu ancak Erol Bulut'u Fenerbahçe'de tutmaya yetmedi!

Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar... - Resim : 3

Koltuğu sürekli sallanan Bulut'la ancak bitime 10 maç kala yollar ayrıldı. Yeni bir teknik direktör bulmak için çok geçti... Kulübeye inme işi, Sportif Direktör Emre Belözoğlu'na düştü.

17 NİSAN 2021: BİR BU EKSİKTİ!

Fenerbahçe camiasının saha içinde ve saha dışında pek çok olay nedeniyle tadı kaçtı ancak son virajda Altay'ın el bileğinin kırılması kadar moral bozucu bir durum yaşanmadı.

Muhtemelen taraftarın en sevdiği, tartışmasız en çok alkışladığı isim olan ve lig genelinde de sezonun en başarılı isimleri arasında gösterilen genç Altay 6 maç kaçırdı. Kanarya bu maçlarda Alanyaspor'la deplasmanda 0-0 berabere kaldı, Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu. Diğer dört maçı kazanan Fenerbahçe, Altay'ın yokluğundan sadece psikolojik olarak etkilendi.

Fenerbahçe'nin sezonu: Heyecanlar, özlemler, alınamayan kararlar... - Resim : 4

11 MAYIS 2021: TEK BİR MAÇ! BİR DEVRE...

Ligin son virajında Fenerbahçe'nin kağıt üzerindeki en zor maçının Sivasspor maçı olacağı aşikardı. Sivasspor 2-1 kazandı... Fenerbahçe taraftarını isyan ettiren ise kaybetmek değil, böyle bir oyunla kaybetmek oldu.

Zira maçın devre arasına girildiğinde Beşiktaş, konuğu Karagümrük karşısında 1-0 gerideydi. Bu da Fenerbahçe'nin 1-0'dan dönmesi halinde liderlik koltuğunu 1 puan farkla alacağı anlamına geliyordu. Tarihi bir fırsat yakalayan Kanarya'nın ikinci yarıya gümbür gümbür başlaması bekleniyordu ancak olmadı.

Sonuç olarak bu maça kadar “Emre Belözoğlu devam etse mi” diyen kesim de hayal kırıklığına uğradı. Sivasspor karşısında, takımın en istikrarlı isimleri Szalai, Ozan ve Pelkas'ın oyundan çıkması ve gole ihtiyaç varken bu isimlerin henüz 51. dakikada kulübeye dönmesi şok etkisi yarattı.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe