Felicity Huffman, rüşvet davasında 14 gün hapis cezası aldı

Felicity Huffman, rüşvet davasında 14 gün hapis cezası aldı

Oyuncu Felicity Huffman, kızının seçkin bir üniversiteye kabul edilmesi için rüşvet verdiği suçlamasıyla yargılandığı davada 14 gün hapis cezasına çarptırıldı. Huffman, "üniversite skandalı" davasında ceza alan ilk isim.

Türkiye'de Desperate Housewives (Umutsuz Ev Kadınları) dizisiyle tanınan Felicity Huffman, mayıs ayında suçunu kabul etmiş, kefaletle serbest bırakılmıştı.

Oyuncu, Boston'da dün görülen davada 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Huffman, ayrıca 30 bin dolar para cezası ödeyecek, 250 saat kamu hizmetinde çalışacak. Salıverildikten sonra 1 yıl boyunca da gözetim altında tutulacak.

Aktris, duruşma çıkışında yazılı bir açıklama yaptı: "Kanunu çiğnedim. Davranışımın bahanesi yok. Kızımdan, eşimden, ailemden ve eğitim camiasından özür diliyorum. Özellikle üniversiteye girmek için çok çalışan öğrenciler ve onların ailelerinden..."

18 yaşındaki kızı Sophia'nın üniversiteye giriş sonuçlarının düzeltilmesi karşılığında 15 bin dolar rüşvet verdiğini kabul eden Felicity Huffman'ın 25 Ekim'de yetkililere teslim olması bekleniyor.

Huffman, toplam 50 kişinin yargılandığı davada ceza alan ilk isim. Yargılanmayı bekleyenler arasında Huffman gibi tanınmış bir oyuncu olan Lori Loughlin de yer alıyor. Full House dizisiyle tanınan Loughlin, hakkındaki iddiaları reddediyor.

Felicity Huffman rüşvet skandalı hapis cezaevi Hollywood