Fatih'te bir taksi şoförünü döverek öldüren şüphelilerden 2'si tutuklandı

İstanbul Gündem haberleri
Fatih'te bir taksi şoförünü döverek öldüren şüphelilerden 2'si tutuklandı

İstanbul Fatih'te, kavga ettikleri için kendilerini uyaran taksi şoförünü döverek öldürdüğü öne sürülen 3 şüpheliden 2'si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Fatih'teki vahşi cinayetin 2 şüphelisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatih'te dün meydana gelen olayda, taksi şoförü Aydın Altun, takside kavga ettiği iddiasıyla müşterileri Mert A., Ferhat G. ve Ebru Nur G.'yi uyarmak ve taksiden indirmek istemiş, bunun sonucunda da darp edilmişti. Kafasına sert bir cisim vurularak yaralandığı öne sürülen taksi şoförü Altun, daha sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Fatih'te bir taksi şoförünü döverek öldüren şüphelilerden 2'si tutuklandı - Resim : 1

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olaya ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden Mert A. ile Ferhat G., savcılıktaki ifadelerinin ardından 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Ebru Nur G. ise aynı suçtan 'yurt dışına çıkamamak' şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TAKSİCİLER, ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN TOPLANDI

Yüzlerce taksici, hayatını kaybeden Altun için Fatih’te bir araya geldi. Vatan Caddesi'nde toplanan taksiciler burada bir basın açıklaması yaptı. Sonrasında ise yüzlerce araçlık konvoy ile olayın yaşandığı Pazartekke’ye kadar gittiler ve olay yerine karanfil bıraktılar. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duman, yaptığı açıklamada can güvenlikleri için araçlarda kabin olmasını istediklerini ancak İBB yönetiminin bunu dikkate almadığını söyledi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN İLLE DE KABİNLİ TAKSİ İSTİYORUZ”

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Duman “ Bu cinayetlerin ne ilk ne de son olacağını düşünüyoruz. Siz değerli basın mensupları aracılığıyla hem kamuoyuna hem de ilgili birimlere tekrar tekrar duyuruyor ve 'yeter artık' diyerek can güvenliğimiz için ille de kabinli taksi istiyoruz.” dedi.

 

Kaynak: İHA

İstanbul Fatih cinayet