Fatih Erbakan'dan yeni 'ittifak' açıklaması: Böyle bir durumda adaylıktan çekilmek gerekir

Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi
Fatih Erbakan'dan yeni 'ittifak' açıklaması: Böyle bir durumda adaylıktan çekilmek gerekir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında, partisinin Cumhur İttifakı'na katılımı için şartlı bir 'yeşil ışık' yaktı. Erbakan, dile getirdiği hususların gerçekleşmesi durumunda adaylıktan çekilebileceğinin mesajını da verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk televizyonunda soruları yanıtladı.

AK Parti ile ittifak görüşmeleri konusunda ayrıntı veren Erbakan, "Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi. Temel anlaşmazlık noktası maddelerle ilgili değil prensip olarak. 'Biz MHP ve BBP ile beraberiz onlarla imzalamadık, dolayısıyla sizinle imzalamanız bizim açımızdan uygun olmaz' dendi" diye konuştu.

"MADDELERDE MUTABIKIZ, İMZALIYORUZ DERLERSE..."

Erbakan, ittifakla ilgili bir soruya verdiği yanıtla da dikkat çekti.

Erbakan, "Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz. Böyle bir durumda adaylıktan çekilmek gerekir. Metin konusunda ısrarcıyız. Oradan geri adım atılacak olsa aday olmadan önce atılırdı. Bu kadar insanımız, gönüldaşımız, parti teşkilatımız imzalarını verdi. Böyle bir noktada prensiplerde uzlaşabiliriz, maddeleri imzalarız diye yaklaşım olursa teşkilatımızla değerlendirebiliriz. Ama şu an böyle bir şey yok. Biz bütün gücümüzle, konsantrasyonumuzu imzalara vermiş durumdayız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

fatih erbakan Cumhur ittifakı yeniden refah partisi