Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

DHA
Gündem haberleri
Fatih Erbakan: Adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla olur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dünya mazlumlarına kurtuluşunun Müslüman ülkenin bir araya gelmesiyle olacağını belirterek, “Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya İslam birliğinin kurulmasıyla olur” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde kazandıkları belediye başkanlıklarını ziyaret etmek için Gaziantep’e geldi. Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Oğuzeli Belediye Başkanlığını ziyaret eden Erbakan, belediye önünde partililere hitap etti. Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile görüşen Erbakan, Yeniden Refah Partisi ile birlikte rantçı belediyecilikten kurtulmak için yola çıktıklarını söyledi.

‘RANTÇI BELEDİYECİLİKTEN KURTULMAMIZ LAZIM’

Yönetimden memnun olmayan halkın Yeniden Refah Partisi’nde karar kıldığını söyleyen Erbakan, “Milletimiz mevcut durumdan şikayetçi olup karar verdiler. Birinci karar biz şu anki durumumuzdan memnun değiliz dediler. Rantçı belediyecilikten kurtulmamız lazım. Bu devrin değişmesi lazım. Bir değişim lazım dediler. İkinci karar. Değişim olacaksa yerine ne gelecek kararı. Bunun yerine Milli Görüş’ün gelmesi lazım, milli görüş belediyeciliğine kavuşmamız lazım dediler. Çünkü geçmişte Milli Görüş’ün hizmetlerini bu millet çok iyi hatırlıyor. 89-94 yılları arasındaki belediyecilik hizmetleri, 96-97 döneminde merhum Erbakan Hoca’nın başbakan olduğu dönemde yapılan hizmetler milletimize dar gelirliye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda refah seviyesinin sağlanması ve daha nice hizmetler. Bunları hatırladıkları için yeniden Milli Görüş’e kavuşmamız lazım dediler. Üçüncü bir karar daha verdiler. Mevcut durumdan kurtulmak istiyoruz. Bunun yerine Milli Görüş’e kavuşmak istiyoruz. Peki Milli Görüş’ün adresi neresi. Ortada bir sürü parti var. Milletimiz burada da ferasetiyle gerçeği fark etti. Milli Görüş’e kavuşmak istiyorsan Yeniden Refah Partisi’ne koşmam lazım dedi. Ve işte Antep’te, Oğuzeli’nde, Yavuzeli’nde ve Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimizin oy patlaması milletimizin bu kararı ve ferasetiyle oldu” diye konuştu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ HİZMET BELEDİYECİLİĞİDİR’

Milli Görüş belediyeciliğinin adil hizmet düsturuyla yola çıktığını söyleyen Erbakan, “Milli Görüş belediyeciliği adalet demektir. Kim olursa olsun. Hangi mezhep, ırktan olursa olsun bu vatandaşımıza adil şekilde hizmetin götürülmesi anlayışı. Adaletin diğer bir boyutu ehliyet ve liyakat. Akrabamı getireyim, yandaşımı getireyim, partilimi getireyim anlayışı yok. İşin ehli kimse onun göreve getirilmesi adaletli belediyeciliğin gereğidir. Milli Görüş belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. 89-94 dönemindekiler bunu çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

‘YENİDEN REFAH PARTİSİ’Nİ HEP BİRLİKTE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ’

Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin öncelikli hususunun ahlak ve maneviyat düsturu olduğunu ve ahlaki erozyonu önlemek istediklerini söyledi. Gazze başta olmak üzere dünyada yaşanan zulümlere oluşturulacak İslam birliğinin karşı koyabileceğini dile getiren Erbakan, “Yeniden Refah Partisi’ni hep birlikte iktidara taşıyacağız. Yeniden refahın iktidarı neden önemli. Bir defa ekonomik krizde borç, faiz, zam, vergi ekonomisinden kurtulmak için önemli. Paylaşımda adaletin sağlanması için önemli. Bir avuç imtiyazlıya değil, herkese refah sağlanması için önemli. İkinci önemli husus, ahlak ve maneviyat düsturuyla ahlaki erozyonun önlenmesi. Ailemizin ve nesillerimizin korunması. Bu Yeniden Refah iktidarında gerçekleşecek. Üçüncü önemli husus, dış politikada atılacak adımlara Gazze başta olmak üzere dünya mazlumlarına kurtuluşu Erbakan Hocamızın hedef gösterdiği D-60 hedefine ulaşarak 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi. Türkiye’nin öncülüğünde ortak hareket etmesiyle dünyadaki bu zulümlerden kurtulacağız. Türkiye öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya İslam birliğinin kurulmasıyla olur” diye konuştu.