Fatih Camii saldırganı emniyette ifade vermedi

İstanbul Gündem haberleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü

İstanbul'da Fatih Camii'nde imamı ve bir vatandaşı bıçaklayan Ömer Salgın'ın emniyette ifadesi alınamadı. Adliyeye sevk edilen saldırganın sorgu sırasında söylediklerinin anlaşılmadığı ve tuhaf hareketler sergilediği öğrenildi. Saldırgan işlemlerinin ardından tutuklandı.

İstanbul'da Fatih Camii'nde slogan atan, ardından İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayarak yaralayan Ömer Salgın, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUHAF HAREKETLER SERGİLEDİ

Emniyetten edinilen bilgiye göre, saldırganın ifadesi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde alınamadı. Avukatı aracılığı ile ifade vermek istemediğini belirten Ömer Salgın'ın "Susma" hakkını kullandığı belirtildi.

Saldırganın ifade esnasında söylediklerinin anlaşılmadığı ve tuhaf hareketler sergilediği öğrenildi. Bu durum belli bir ilacın etkisi altında olabileceği şeklinde yorumlandı.

"Akli dengesi yerinde değil imajı veriyor olabilir" ihtimalini de akıllara getirdi.

BURSA'DAN FATİH CAMİSİ'NE GELMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

 DAHA ÖNCE İKİ EVLİLİK YAPMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelinin daha önce iki kez evlilik yaptığı, 11 ve 9 yaşında iki çocuğunun bulunduğu ilk eşinden 2019 yılında ayrıldığı belirlendi. Daha sonra Tacikistan uyruklu bir kadınla evlenen şüphelinin 3 hafta önce de 

ayrıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin ikinci evliliğinden çocuğu olmadığı kaydedildi.

BİR GÜN ÖNCEDE ARKADAŞINI DARP ETMİŞ

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşı kimyager S.N.'yi darp ettiği ortaya çıktı. Şüphelinin son bir yıl içerisinde 2 kere hastane kaydının olduğu öğrenildi.

BABASININ DA İFADESİ ALINDI

Öte yandan saldırganın Bursa'da yaşayan babası H.S. de ifadesi alınmak üzere İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Poliste ifade veren baba H.S. "Oğlum normal biriydi. Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI: HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Şüpheli savcılık ifadesinde ticaretle uğraştığını, aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdü.

Daha önce ailesiyle ilgili sorunlar yaşadığını iki kez evlilik yaptığını belirten Ö.S, "Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım." dedi.

Şüpheli Ö.S., Fatih Camisi'ne gittiğini, eşiyle problemi olduğunu ve bu nedenle çok bunaldığını ileri sürerek, "Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum." diye konuştu.

Üzerindeki bıçağın kendisine ait olduğunu anlatan Ö.S. bıçaklama olayına ilişkin kişiler ya da kurumlarca yönlendirilmediğini, anlık refleks olarak geliştiğini savundu.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırının ardından gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca #adlisoruşturma başlatılan şüpheli hakkında iki kez Kasten Öldürmeye teşebbüs suçlarından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama karar verilmiştir.

Adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Menfur saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik hiç bir provokasyona geçit vermeyeceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum."