Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dan Süleymaniye'deki inşaatla için açıklama: Yüzde 100 yasal bir bina üzerinden siyasi münazara İstanbul'a en büyük haksızlık

Gündem haberleri Fatih

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda Süleymaniye Camii yakınlarındaki İlim Yayma Vakfı'na ait yurdun inşaatı konusu da tartışıldı.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Süleymaniye Camii yakınındaki İlim Yayma Vakfı'na ait yurt inşaatı ile ilgili İBB Meclisi'nde konuşma yaptı.

Turan, "Tartışmaların odağındaki öğrenci yurdu inşaatının yapıldığı parselin mülkiyetinin İlim Yayma Vakfı'na ait olduğu kamuoyu tarafından bilinmekte. Bize göre yasal olan binaya mühür vurarak olay sanki yasadışı kaçak bir yapılaşma varmış gibi bir başka düzleme taşıdı. Kanun maddesi diyor ki, 'Kurulca onaylanan projeler İl Özel İdaresi veya belediyece uygulanır. Bir bina var orada Fetva Han diye. 1969'dan beri boş bir parsel değil burası yasal bir bina. Bununla ilgili toplumsal hassasiyet oluşunca hemen biz de İlim Yayma Vakfı ile görüştük. 3. gün süre dolmadan, durdurulmuş bir inşaata süre dolmadan, basın eşliğinde bir bürokrat arkadaş tarafından durdurulmuş bir inşaata mühürleme şovu yapılıyor. Süleymaniye'de yüzde 100 yasal bir bina üzerinden siyasi bir münazara yaşamak İstanbul'a yapılacak en büyük haksızlıktır" dedi.

Kaynak: DHA

Süleymaniye Camii İBB Meclisi