Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor

Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor

Eyüpsultan'da dün sabah saatlerinde çöken üst geçitte enkaz kaldırma çalışmaları gece de devam etti.

Eyüpsultan'da Hasdal Kışlası önündeki yaya üst geçidi henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştü. Çökmenin ardından trafiğe kapatılan yol 18.00 sıralarında açıldı. Gece boyunca devam eden enkaz çalışmaları nedeniyle Alibeyköy istikametinde trafik tek şeritten sağlandı. Enkaz kaldırma ve yoldaki hasarı onarma çalışmaları devam ediyor.

Hasdal-Kemerburgaz yolundan Kağıthane istikametine trafik yoğunluğunun devam ettiği bölgede karayolları ekiplerinin iş makineleri ile çalışması devam ediyor. 

 

Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor - Resim : 1

Olay yerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, ilk olarak üst geçidi tutan kolonun kaydığı bölümüne beton doldurdu. Doldurma işleminin ardından ise yolda çöken blok delme makinesiyle bölündü. Bölünme sonrasında ise yine iş makinesiyle blok yol kenarındaki çökmenin yaşandığı bölüme itildi.

 

Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor - Resim : 2

Yoldan geçen otobüs çöken üst geçidin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Üt geçidin altında kalmaktan son anda kutulan otobüs şoförü, "Deprem gibi oldu." derken, otobüsteki yolculardan biri, "2 saniye daha ileri gitmiş olsak üzerimize düşüyordu. 2 saniyeyle kurtardık." diye konuştu. 

 

Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor - Resim : 3

Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 08.30 sıralarında Eyüpsultan İlçemiz Hasdal Kışlası önünde D020 Karayolu üzerindeki yaya üst geçidi, henüz tespit edilemeyen bir nedenle çökmüştür. Çöken yaya geçici çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, yolun Alibeyköy istikameti trafiğe kapatılmıştır. Yapılacak enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle ulaşım Kemerburgaz Kavşağından, Maslak-Ayazağa istikametine yönlendirilmektedir. Olay nedeniyle herhangi bir yaralı veya can kaybımız yoktur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır." denildi.

 

Eyüpsultan'da çöken üst geçitteki çalışmalar devam ediyor - Resim : 4

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, "Çökmenin neden kaynaklandığı araştırma konusudur. Gerekli araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak. Fakat çok ucuz atlatılmış bir vakadır. Herhangi bir ölü ya da yaralı yok, herhangi bir araçta altında kalması, maddi ve manevi hasar söz konusu değildir. Ben geçmiş olsun diliyorum, gerekli önlemler alındı. Vatandaşların trafikte nereden seyahat edecekleri hususunda bilgilendirmeler yapıldı. Trafik belirli yerden kesildi ve yönlendirildi. Bunun dışında arkadaşlar çalışıyorlar. Gerekli önlemler alındığı için ve maddi, manevi hasar olmadığı için sevinçliyiz" dedi.

 

 

Hasdal Kışlası D020 Karayolu Eyüpsultan haberler Alibeyköy trafik