EYT'de müjde: Formül belli oldu! Çözüm Türk modeli

EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar için çözüm arayışı sürüyor... Çalışma Bakanlığı'nda oluşturulan komisyon, formülleri tek tek ele aldı, Türkiye'ye özgü bir model üzerinde durulduğu açıklandı. Formüllerin arasına Türk modeli de eklendi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili takvim işlemeye başladı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in çalışmaların başladığını duyurmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Emeklilikte yaşa takılanlar için çözüm arayışı sürüyor... Çalışma Bakanlığı'nda oluşturulan komisyon, formülleri tek tek ele aldı, Komisyon aynı zaman da dünyadaki farklı modelleri incelemeye devam ediyor.

Uzmanlar, Almanya ve Finlandiya’da uygulanan sistemin Türkiye’ye uyarlanabileceği görüşünde. Her iki ülkede emeklilik yaşı 67... Ancak daha erken emekli olmak isteyenlere, 60 yaştan itibaren, yüzde 12-18 arasında kesinti yapılarak maaş bağlanıyor.

TÜRK MODELİ DEVREYE GİRDİ

Türkiye'ye özgü bir model üzerinde durulduğu açıklandı. Formüllerin arasına Türk modeli de eklendi.

BELİRLİ İŞ GÜNÜ DOLDURANLAR YAŞ SINIRI BEKLEMEDEN EMEKLİ OLABİLECEK

En fazla üzerinde durulan bir diğer formül ise "prim gün sayısı" oldu... Buna göre kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde 9 bin prim gün  dolduranlar yaş şartına bakılmaksızın emekli edilebilecek.

Kaynak: Haber Global TV

EYT emeklilikte yaşa takılanlar eyt formülleri haberler EYT haberleri