EYT düzenlemesi Meclis gündemine ne zaman gelecek? MHP'li Akçay açıkladı

EYT

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Haber Global'de Meclis'in yeni yasama yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçay, EYT düzenlemesinin takvimine dair de konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis'in önündeki düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akçay, "Torba kanun sosyal ve ekonomik bir takım düzenlemeler içeriyor. Salı gününden itibaren dezenformasyonla mücadele düzenlemesini çıkaracağız. AYM üyeliği ve kişisel verileri koruma kuruluna üye seçimini de yaptıktan sonra torba kanun çıkartılacak. Ekim ayı içinde sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesine ilişkin düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Kasım ayında da EYT sunulacak, bütçeden sonra aralık sonu ya da ocak ayı ilk haftasında bunları da çıkaracağız" diye konuştu.

Akçay, asgari ücretle ilgili olarak, "İyi bir artış olacağını öngörüyoruz. Bugün 1 Ekim'deyiz. Daha 3 aylık süre kalmışken, 3 ay önceden rakam telafuz etmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Aralık son haftasındaki enflasyon rakamları, alım gücü, ekonomi şartlarına ve bütçe imkanlarına da bakarak bu rakam en olumlu şekilde değerlendirilecektir. Ciddi ve önemli, memnuniyet bir artıl olması gerektiğini öngörüyoruz. Yoksa rakamlar hep spekülasyon olur" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay EYT emeklilik Meclis Asgari ücret