Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye kaçtı! Tüm yaşananların ardından sessizliğini koruyan babadan flaş hamle

Gündem haberleri İstanbul
Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye kaçtı! Tüm yaşananların ardından sessizliğini koruyan babadan flaş hamle

Türkiye’nin gündemine oturan İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki kazaya neden olan T.C'nin estetik doktoru babasının sessizliğini koruması daha da dikkatleri üzerine çekiyor. Oğlu ve eski eşi hakkında hiçbir yorum yapmayan Op. Dr. Bülent Cihantimur'dan kritik bir hamle geldi.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında meydana gelen olayda 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı cip, arıza nedeniyle emniyet şeridinde bulunan 3 ATV aracına çarpmış ve kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken 4 kişi de yaralanmıştı. Günlerdir konuşulan olayla ilgili yaşanan yeni gelişmeler şaşırtmaya devam ediyor. 

Oğuz Murat Acı (29) ölümüne, Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25) ve İbrahim Gümüş (27) ise yaralanmasına neden olan lüks aracı kullanan kişinin yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu olduğu anlaşıldı.
Kazadan sonra olay yerine gelen anne Tok’un yaralananların cep telefonunu topladığı iddia edilirken, ardından polisin yaptığı incelemede oğlunu Mısır’a kaçırmış, oradan da ABD'de götürdüğü öğrenilmişti.

BABA SESSİZ!

Kazaya neden olan aracı kullanan T.C'nin babası ünlü estetik cerrah Cihantimur ise olaya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Ofis telefonlarına da cevap verilmiyor. Sessizliğini koruyan babanın açık olan Instagram profilinin kapatması da dikkat çekti.

Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan ABD'ye kaçtı! Tüm yaşananların ardından sessizliğini koruyan babadan flaş hamle - Resim : 1

"BABA İLE İLGİLİ ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı'nın avukatı Hacı Orhan,  baba Bülent Cihantimur hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti. Orhan, “Şu an, delil karartma amacıyla oğlunu yurt dışına kaçırmış durumda. Şu anki bilgilere göre, hanımefendi, 'Ben kimsenin yaralı, ölü olduğunu bilmiyordum ama oğlumu kaçırmak istedim' şeklinde beyanda bulunmuş. Bugün burada olmamızın sebebi, yeni öğrendiğimiz bir gelişme. En son gördüğümüz kadarıyla, suçlu anne ve çocuğu bırakan kişilerin, ne yazık ki, babanın iş yerinde çalışan kişiler olduğunu öğrendik. Baba şimdiye kadar 'benim haberim yok' diyordu, bu tamamen birlikte alınan bir karar. Siz anne olarak çocuğunuzu yurt dışına kaçıracak kadar tedirgin hissediyorsanız bunu babayla paylaşırsınız. Havaalanına bırakanlar, babanın çalışanları olduğu için babayla ilgili şikayette bulunacağız" şeklinde konuştu.

Estetik cerrah Bülent Cihantimur
Estetik cerrah Bülent Cihantimur

 

BAKAN TUNÇ: ABD'DEN İADELERİ İSTENDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı verildiğini duyurdu. Tunç, açıklamasında Eylem Tok ve T.C.'nin Mısır'dan ABD'ye geçtiklerini, ABD'den de iadelerinin talep edildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle Ölüme Ve birden fazla kişinin Yaralanmasına Neden Olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.

02.03.2024 tarihinde saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir.

İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."