Eylem Tok olayı infial yarattı! Tedbir almayanlar topyekün yanabilir

HABER GLOBAL TV

Henüz reşit olmayan ehliyetsiz sürücülerin karıştığı kazalar ailelerini de bağlıyor. Gerekli tedbirleri almayan aileler sorumlu tutulabiliyor.

Son günlerde ehliyetsiz sürücülerin yaptığı kazalar art arda geldi. Yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı trafik kazasının ardından ülkeden kaçırması infial yarattı. Ehliyetsiz çocukların ülkeden kaçırılmaları şöyle dursun; direksiyona geçmesi bile ebeveynlerin sorumluluğu.

Haber Global'e konuşan Avukat Büşra Karaboğa, "Eğer ailenin dikkatsizliği ve özensizliği söz konusu olursa TMK 369 devreye giriyor ailede çocukla birlikte bu zarardan haksız filden müteselsilen ve müştereken sorumlu hale geliyor. Aile mahkemesi zorunlu hallerde ilgili makamlara yazı yazıp önlem alınmasını talep edebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"KÜÇÜK ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLMEMELİ"

Reşit olmayan çocuğun yaptığı kazada ceza her ne kadar çocuğu yansısa da maddi yükümlülüklerden aile de sorumlu oluyor. Karaboğa reşit olmayan çocukların ne olursa olsun araçtan uzak tutulması gerektiği ifade ederek, "Aile trafik içinde veya dışında reşit olmayan çocuğu araçtan uzak tutacak aracın anahtarını çocuğun ulaşabileceği yerlere bırakmayacak yine 18 yaşından küçük çocuklara direksiyon eğitimi vermemesi bekleniyor ailelerden" şeklinde konuştu.