Evinde bal olan herkesin denemesi gereken o karışım! Balı böyle yediğinizde faydaları bitmiyor
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda sağlıklı besinlerin alternatif tüketimleri de yeniden popüler hale geldi. Balı bu şekilde yediğinizde faydaları saymakla bitmiyor. İşte sağlık deposu doğal karışımın hazırlanışı ve insan sağlığına faydaları...
Bilinen en sağlıklı besinler arasında sayılan bal doğal bir antisepiktir ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. Balın kendi başına sağladığı faydalar adeta bir şifa deposu olmasına katkı sağlarken son yıllarda balın alternatif tüketimleri de popüler hale geldi.
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda popüler hale gelen bu bal tüketimi birden fazla sağlık sorununun önüne geçmeye yardımcı oluyor. İşte balın faydalarını katlayan mucizevi doğal karışım:
Bal tüketiminin daha sağlıklı hale gelmesini sağlayan bu karışım zencefil ile hazırlanıyor. Bal ve zencefilin karıştırılarak tüketilmesi insan sağlığı açısından benzersiz faydalar sağlıyor. Faydalarından yararlanmak için zencefilli bal hazırlamak ise oldukça basit.
Zencefilli bal hazırlamak için ilk olarak küçük bir sap zencefili rendelemek ve balın içerisine karıştırarak bu karışımdan her gün 1 kaşık tüketmek. Bal ve zencefilin karıştırması ile elde edilen karışımı her gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde aç karnına tükettiğinizde sağladığı faydalar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Bağışıklığı güçlendirir: Bal ve zencefil antioksidan değeri yüksek iki besindir. Bal ve zencefilin karıştırılarak tüketilmesi iki besinin de içerdiği antioksidan etkileri sayesinde vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Zararlı serbest radikallere karşı vücudu koruyan sağlıklı karışım özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde düşürür.