Ev satışında eski usül devrede: Takas

Konut Kiracı Otomobil Arsa Fiyatları

Konut ve araç satışında takas yöntemi son zamanlarda arttı. Şu sıralar ilan sitelerinde birçok ilanda "takasa açıktır" notu görmek mümkün. Bunun sebebi; krediye ulaşımın zor olması ve faiz oranları.

Son zamanlarda, araç satışına ilişkin peş peşe alınan önlemler sonuç verdi. Araç piyasasını speküle etmek için açılan birçok sahte ilan da tek tek yok oldu. Durum böyle gelişince, galericiler de son dönemde araç satmak için farklı yollara başvurmaya başladı. Bu yollardan en çok tercih edileni ise araç ve taşınmaz takası oldu.

İş yeri, otomobil, arsa ve konut ilanların sonunda hep aynı not: takasa açıktır.

İlan sitelerinde şimdilerde revaçta olan yöntem takas usulü. Özellikle konut almak isteyenler otomobil veya arsalarını takas ederek alım satım yapıyor.

Uzmanlara göre bunun sebebi kredi faiz oranları. Krediye ulaşımın zorlaşması ve insanların çok yüksek oranlarda krediye sıcak bakmamasından kaynaklanan durumdan dolayı ellerindeki taşınmazı başka bir taşınmaza çevirme noktasında insanlar takasla alışverişe başladı.

Yeri geliyor bazen arsa, bazen daire bazen araç olabiliyor... Peki takas ile alım satım yaparken neye dikkat edilmeli?

Doğru fiyattan gayrimenkul almak önemli ama diğer taraftan takasla işlem yapılıyorsa o rakamların doğru şekilde tespit edilmesi lazım.

Çünkü satıcılar takas seçeneği devreye soktuğunda, farklı fiyatlandırma yapıyor.

Satışlarda konutlara karşılık en çok tercih edilen ise otomobiller...

Uzmanların takas konusunda bir uyarısı daha var. O da dolandırıcılara dikkat edilmesi yönünde.

 Haber Global ekibi detayları konuğu ile aktardı.

 

Kaynak: Haber Global TV