Eskişehir'de oyun karakteri gibi giyindi, dehşet saçtı! Önüne geleni bıçakladı

HABER MERKEZİ
Video oyunları Eskişehir Bıçaklı saldırı

Eskişehir'de oynadığı bilgisayar oyunlarından etkilendiği iddia edilen 18 yaşsındaki genç, bir çay bahçesine giderek bıçakla rastgele çevredekilere saldırdı. Bilgisayar oyunundaki karakter gibi giyinen genç, saldırı anlarını da bir platform üzerinden canlı yayınladı.

Eskişehir'de yaşayan 18 yaşındaki bir genç, iddiaya göre bilgisayar oyununda etkilediği bir karakter gibi giyindi. Eldiven takarak, hücum yeleği kuşandı ve balta ile bıçakla sokağa çıktı.

Evine yakın bir çay bahçesine giden saldırgan, karşısına çıkan birini bıçakladı. 5 kişi yaralandı. Çevredeki insanlar bir anda neye uğradıklarını şaşırdı ve panikle kaçmaya başladılar.

Yardım edin diye bağırdılar. Bir polis, kargaşayı fark ederek olaya müdahale etti. Olay yerine gittiğinde, bıçakla saldıran genci gördü ve ikili arasında bir kovalamaca başladı.

Polisin ısrarlı takibi sonunda saldırgan etkisiz hale getirildi. Şüpheli, özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındı. Yaralanan beş kişi hastaneye kaldırıldı, ikisinin durumunun hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ifade etti ve yaralananlara acil şifalar diledi.