Eskişehir'de anne ve babası cezaevinde olan 6 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Amca ve hala tutuklandı

Gündem haberleri eskişehir
Eskişehir'de anne ve babası cezaevinde olan 6 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Amca ve hala tutuklandı

Eskişehir'de cezaevinde olan Sibel-Gökhan Tiftik'in 6 yaşındaki kızları yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti. Şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada 'çocuklara kötü muamele' iddiasıyla gözaltına alınan halası ve amcası tutuklandı.

Eskişehir'de Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oturan Sibel ve Gökhan Tiftik çifti, bir süre önce tutuklandı. Çiftin 3 çocuğu ise halası D.T., amcası S.T. ile babaannesi C.K.'nin yaşadığı eve bırakıldı. Çiftin 6 yaşındaki kızları Elif Nur, 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

ŞÜPHELİ HALA VE AMCA EMNİYETTE

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala D.T. ile amca S.T., polis tarafından 'çocuklara kötü muamele' iddiasıyla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli ifadeleri için Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇİFT CENAZEYE İZİNLİ KATILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan Elif Nur'un cansız bedeni, Fevziçakmak Mahallesi'ndeki camiye getirildi, yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Küçük çocuk, kılınan namazın ardından cenaze aracıyla mezarlığa götürüldü.

Eskişehir Kapalı Cezaevi'ndeki Sibel ve Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı. Jandarma ekiplerinin ring aracından indirdiği Tiftik çifti, kızlarının tabutunu açıp son kez yüzünü görürken, gözyaşlarına boğuldu. Duaların ardından 6 yaşındaki çocuk toprağa verildi.

Eskişehir'de anne ve babası cezaevinde olan 6 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Amca ve hala tutuklandı - Resim : 1

BAKIMSIZVE HALSİZ KARDEŞLERİN VÜCUTLARINDA MORLUK

Polis ekiplerinin evden aldığı diğer iki kardeş ise sağlık kontrolünden geçirilip devlet korumasına alındı. Yapılan incelemede, çok bakımsız ve halsiz haldeki 2 kardeşin vücutlarında bazı morluklar olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, babaanne C.K.'nın da arandığı belirtildi.

 

AMCA VE HALA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amcası S. T. ile halası D. T., savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Burada yeniden ifadeleri alınan Sezer Tiftik, aile arasında çıkan kavga nedeniyle ‘silahlı tehdit’ suçundan, Deniz Tiftik ise ‘çocuğa karşı eziyet’ suçundan tutuklandı.

'O BENİM KANIM, CİĞERİM, ÖYLE BİR ŞEY OLMASINA İZİN VERMEM'

Eskişehir Yunus Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen amca S. T., suçlamaları kabul etmezken, kendisini görüntüleyen gazetelere, "Kesinlikle yeğenimin ölümüyle bir alakam yok. O benim kanım, ciğerim. Öyle bir şey olmasına izin vermem. Yıllardır evden uzağım zaten" dedi.

'EZİYET DİYE BİR ŞEY YOK'

Hala D. T. ise Elif Nur’un yeğeni olduğunu belirterek, "Hiçbir şey yapmadım, onlar benim öz yeğenlerim. Eziyet diye bir şey yok" diyerek ağladı.

Tutuklanan amca ve hala, işlemlerinin ardından cezaevine konuldu. 

Kaynak: DHA

Eskişehir