İsmail Hakkı Pekin: İstihbarat daha dikkatli olmalı. Şehir içinde saldırılar yoğunlaşabilir

Gündem haberleri Bursa
İsmail Hakkı Pekin: İstihbarat daha dikkatli olmalı. Şehir içinde saldırılar yoğunlaşabilir

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Bursa'daki ceza infaz koruma memurlarına yönelik bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pekin, "İstihbarat daha dikkatli olmalı. Şehir içinde saldırılar yoğunlaşabilir" dedi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Bursa'da dün gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

"ŞEHİR İÇİNDE SALDIRILAR YOĞUNLAŞABİLİR"

Pekin terör saldırılarına ilişkin daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak "Terör sadece dağlarda değil. Rusya-Ukrayna savaşı terörü tekrar şehir içine getirme ihtimalini doğurdu. İstihbarat daha dikkatli olmalı. Şehir içinde saldırılar yoğunlaşabilir" dedi.

PENÇE KİLİT OPERASYONUNU İŞARET ETTİ

Saldırıya dair ihtimallere de değinen Pekin, Pençe Kilit operasyonunda da işaret ederek "PKK olabilir. DHKP-C gibi örgütler de var, onlar da yapmış olabilir. Türkiye'deki huzursuzluğu derinleştirmek için birilerine yaptırılabilir " ifadelerini kullandı.

İsmail Hakkı Pekin: İstihbarat daha dikkatli olmalı. Şehir içinde saldırılar yoğunlaşabilir - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Dün sabah saatlerinde Mudanya Yolu Sanayi Caddesi'nde, Yeni Karaman Mahallesi mevkiisinde Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na giden infaz koruma memurlarını taşıyan 16 GJ 868 plakalı otobüsün geçişi sırasında patlama olmuştu. Otobüsteki infaz koruma memurlarından Cengiz Yiğit (36) şehit olmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Bursa İsmail Hakkı Pekin