Eski Boşnak komutana hapis cezası şoku

Gündem haberleri
Eski Boşnak komutana hapis cezası şoku

Bosna Hersek'teki savaşta direnişin öncü isimlerinden olan eski Boşnak komutan Sakib Mahmuljin, savaş suçlarına engel olmadığı ve bu suçları işleyenleri cezalandırmadığı gerekçesiyle suçlu bulunarak 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bosna Hersek savaşındaki direnişin kilit isimlerinden Sakib Mahmuljin, 8 yıl hüküm giydi.

Bosna Hersek Savcılığınca yapılan açıklamada, 1995 yılı temmuz-ekim döneminde, 3. Kolordu'nun Zavidovici'ye bağlı Vozuca beldesine yürüttüğü askeri operasyonlar sırasında, "El Mücahidin" isimli askeri birliğin mensuplarının 50'ye yakın Sırp esiri öldürdüğü belirtilirken, Mahmuljin'in savaş esirlerine ve sivillere karşı işlenen bu savaş suçlarına engel olmadığı ve bu suçları işleyenleri cezalandırmadığı ve bu yüzden 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

BOSNALI DEMOKRATİK EYLEM PARTİSİ'NDEN (SDA) MAHMULJİN'İN HAPİS CEZASI KARARINA TEPKİ

SDA resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Mahmuljin savaş suçlusu değildir ve bu yönde bir emir vermemiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Bosna Savaşı'nda savaş suçu işlediği kesinleşmiş, Hırvat Savunma Konseyi (HVO) ve Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) birliklerinin üyelerinin bile, Mahmuljin kadar ceza almadığı ve Bosna Hersek Savcılığının savaş suçlarının kovuşturulmasına seçici bir şekilde yaklaştığı kaydedildi.​​​​​​​

 

Kaynak: AA

Bosna Hersek hapis