Esenyurt'ta kadını döverek bayılttı, tepki gösterenleri tehdit etti! O saldırgan tutuklandı

İstanbul Kadına yönelik şiddet Gündem haberleri
Esenyurt'ta kadını döverek bayılttı, tepki gösterenleri tehdit etti! O saldırgan tutuklandı

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını sokak ortasında öldüresiye döven ve baygın haldeki kadını bindirdikleri araçla olay yerinden kaçan zanlılar polis tarafından yakalandı. Saldırganlardan Şeyhmuz Dağ tutuklandı.

Olay, Piri Reis Mahallesi'nde meydana geldi. D.S. isimli kadınla tartışan Şeyhmuz Dağ, kadını sokak ortasında döverek bayılttı. Bayılan kadını park halindeki minibüse almaya çalışan şüpheliyi, çevredeki vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Yerde yatan kadına küfür eden Şeyhmuz Dağ, bir yandan da "Polisi arıyorum", "Ne yapıyorsunuz?" diyerek olaya tepki gösteren vatandaşlara küfür edip tehditler savurdu. "Yarın sabah sizin için geleceğim" diye bağıran şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. 

‘HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAĞINDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ’

Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından İstanbul Valisi Davut Gül, zanlının gözaltına alındığını duyurdu. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Esenyurt ilçemizde, sokak ortasında şiddet uygulayıp tehditler savuran kişi polislerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Hak ettiği cezayı alacağından emin olabilirsiniz..."

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Esenyurt'ta sokak ortasında kadına yönelik şiddet olayında emniyet birimleriyle temasa geçilmesi sonucu failin gözaltına alındığını belirterek, olayla ilgili hukuki sürecin takip edileceğini bildirdi.

Bakanlık, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, İstanbul Esenyurt'ta sokak ortasında bir kişinin, kadına yönelik şiddet uyguladığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kadına yönelik şiddet olayına ilişkin olarak emniyet birimleri ile derhal temasa geçilmiş, yapılan araştırmalar neticesinde şiddet faili şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bakanlığımız, savcılık soruşturmasına müdahil olup, olayla ilgili hukuki süreç titizlikle takip edilecektir." ifadesi kullanıldı.

TUTUKLANDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine yakalanan Şehmus Dağ'ın Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Şeyhmus Dağ ve olay sırasında yanında bulunan Elif I. e bu sabah adliyeye sevk edildi.

Şeyhmus Dağ tutuklanırken Elif I. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Ajanslar

İstanbul esenyurt saldırgan