Erzincan'daki maden işletmesi hakkındaki iddialara ilişkin firmadan açıklama!

Erzincan Gündem haberleri
Erzincan'daki maden işletmesi hakkındaki iddialara ilişkin firmadan açıklama!

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde özel bir firmanın maden işletmesinde kapasitenin artırımına dair ortaya atılan iddialara ilişkin firmadan açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Erzincan'daki maden işletmesi ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. 

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyünde özel bir firmaya ait maden işletmesi ile ilgili iddialara ilişkin firma açıklama yaptı.

Anagold Madencilik, kapasite artırımıyla ilgili çıkan bazı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Çöpler Madeni İşletmemizin kapasite artırımıyla ilgili asılsız, gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama gereği duyduk. Öncelikle Anagold olarak Çöpler Madeni İşletmemizdeki tüm faaliyetlerimizi ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz.

Çevre, iş sağlığı ve güvenliği açısından ulusal ve uluslararası standartların uygulandığı Çöpler Maden İşletmemiz, kullanılan teknoloji ve teknikler açısından dünyanın ve ülkemizin sayılı madenleri arasında yer almaktadır. Bazı medya organlarında yer alan asılsız iddiaların aksine kapasite artırımına konu olan projenin işletme ruhsatlı alanlar içerisinde olduğunu belirtiriz.

Halihazırda üretim faaliyetleri devam eden açık ocak işletmemizin kuzeybatı kısmının jeolojik ve jeoteknik koşullar dikkate alınarak düzenlenmesi ve basamak şevlerinde değişiklik yapılması nedeniyle ocak alanının kuzeybatı kısmında 5,83 ha genişleme yapılması gerekmiştir. Mevcut ÇED izinli alanımızda büyütme ya da genişletme söz konusu değildir. Yapılan işlem, ÇED izin alanında yer alan açık ocak koordinatlarında değişikliğe gidilmesidir” denildi.

 

 

Kaynak: İHA

Erzincan İliç Gündem haberleri asayiş haberleri