Erken seçim olacak mı? Türkiye'nin sonraki seçimi ne zaman olacak?

HABER MERKEZİ
Erken seçim Seçim
Erken seçim olacak mı? Türkiye'nin sonraki seçimi ne zaman olacak?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından iktidar ve muhalefet partilerinin çeşitli açıklamalarıyla birlikte seçim veya erken seçim toplum içerisinde gündem konusu olmaya devam ediyor. Peki, erken seçim olacak mı? İşte merak edilenler...

Erken seçim olacak mı sorusu seçim gündem haberleri içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer parti genel başkan ve yetkililerinin açıklamalarıyla birlikte ana gündem konusu oluyor. İşte erken seçim ile ilgili merak edilenler ve son açıklamalar.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün toplanan AK Parti MYK toplantısında erken seçim tartışmalarıyla ilgili, “Erken seçim gündemimizde değil ve asla da olmayacak” dediği öğrenildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise erken seçimle ilgili açıklamalarında şu ifadelerini kullanmıştı:

"Bizim açımızdan 14-28 ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık dönem vardır. Muhalefet partilerinin erken seçimi getirme gündemleri kendi aralarındaki iç mücadeleyi yönetmeye dönük olarak gündeme gelmektedir"

Çelik, "Biz erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir. Önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etmek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu tartışmaları gereksiz gördüğümüzü ve toplumumuzun her kesiminin planını buna göre yapması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz."

ÖZGÜR ÖZEL'DE SEÇİM AÇIKLAMALASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısındaki konuşmasında emekli maaşı ve seçim konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel şu ifadeleri kullandı: "6 ay önce en düşük emekli maaşı 25 kilo kıyma alıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün sözde zamla 20 kiloya çıktı. Bugün emekliye zam yapmıyorsunuz. Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir. Yazıklar olsun. Açlık sınırı 19 bin lirayken, asgari ücreti 17 binde bırakanlara, bu ülke bugünlere gelsin diye alın teri akıtanlara, dirsek çürütenlere 12 bin 500 lirayı reva görenlere diyoruz ki, biz CHP olarak bu milleti bu cendereden kurtaracağız. Sadece zenginleri kayıran bu sisteme son verene kadar sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz. Bu ülkede ya yüzler gülecek, ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yoksa, çok yakında seçim var. Hakkımızı alacağız. Tüm emeklileri ve emekçileri selamlıyoruz. Siz haklısınız. Siz kazanacaksınız."